Πέμπτη 13 Αυγ 2020 20:25      

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης: 60 χρόνια NASA (Φωτό)

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της NASA πραγματοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής. Πρώτος ομιλητής ήταν ο συντοπίτης μας αστροφυσικός Θωμάς Μπίσμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της NASA στην κατανόηση του σύμπαντος, καθώς και στην προσωπική του εμπειρία στη NASA. Η έρευνα του κ. Μπίσμπα σχετίζεται με την αστρική δημιουργία, ενώ έχει αναπτύξει αλγόριθμους που μελετούν τη φυσική και τη χημεία του μεσοαστρικού χώρου, βοηθώντας έτσι στην κατανόηση των παρατηρησιακών δεδομένων που λαμβάνονται από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο επίσης Κατερινιώτης Ηλίας Σαββίδης, καθηγητής στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την εισήγησή του με τίτλο: "Από την πυρηνική ενέργεια στη σκοτεινή ενέργεια", ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε μεταξύ  άλλων στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μορφών ενέργειας, καθώς και στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη σχετικά με την ανίχνευση της σκοτεινής ύλης.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

 Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Αικατερινείων του Δήμου Κατερίνης. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο κ. Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, και εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των Αικατερινείων χαιρέτησε την εκδήλωση η κ. Μαρία Σωτηριάδου.

NASA Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top