Παρασκευή 30 Οκτ 2020 6:33      

Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: «Ο ΕΛΓΑ είναι δίπλα στον αγρότη Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ»

Τα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Πιερίας συζητήθηκαν χθες εκτενώς και δόθηκαν απαντήσεις, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρένζο.

Η σύσκεψη με τους αγρότες

Ο κ. Λυκουρένζος επισκέφτηκε την Πιερία χθες, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια, παρουσία των βουλευτών του νομού Φ. Μπαραλιάκου, Α. Μάνη Παπαδημητρίου, Σ. Χιονίδη και της εκπροσώπου της κα Σκούφα, των δημάρχων Δίου Ολύμπου Β. Γερολιόλιου και Πύδνας Κολινδρού Α. Μανώλα, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σ. Μπάτου, του περιφερειακού συμβούλου Πιερίας Χ. Τζιουβάρας, του πρόεδρου της ΔΕΕΠ Κ. Μπρουσκέλη, του τέως βουλευτή κ. Καρπούζα, εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και σωματείων και συγκεκριμένα των κυρίων Πολυχρονίδη, Χαρισόπουλο, Κατσάρα, Δάγκα, Ντούρο, Νάτσιου, Φώλιου, Γιαννώτα, της κα Γελαστοπούλου και του υπεύθυνου αγροτικών θεμάτων των αντιπεριφέρειας κ. Τσιμήτρη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της αντιπεριφέρειας και του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, με την συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως σε θέματα που αφορούσαν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, τις διαδικασίες και τις πληρωμές. Ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε στα όσα τέθηκαν στο τραπέζι, τονίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ είναι δίπλα στον αγρότη. «Ο αγρότης δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούται», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχει μια ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τον αγροτικό κόσμο. «Από εμένα δεν θα ακούσετε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι το τηλέφωνο του είναι πάντα ανοικτό για επικοινωνία.

«Ο ΕΛΓΑ είναι δίπλα στους αγρότες όταν δοκιμάζονται»

Σε δηλώσεις τους λίγο αργότερα η αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να προστατεύουμε και να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, με πρωταρχικό στόχο όπως είπε να επιλύονται τα θέματα.

«Τα θέματα που τέθηκαν όλα θα μας απασχολήσουν στο πλαίσιο όμως το δεσμευτικό του κανονισμού του ΕΛΓΑ και όπου μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν έτσι ώστε να αισθάνεται πράγματι ο Έλληνας αγρότης ότι έχει τον ΕΛΓΑ δίπλα του όταν δοκιμάζεται, αλλά με τις αρχές και τους κανόνες τους οποίους ορίζει η νομοθεσία», ανέφερε σχετικά ο κ.Λυκουρέντζος.

Σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επανέλαβε, ότι με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη εγγυόμαστε ότι κάθε Ελληνίδα αγρότισσα και αγρότης που είναι δικαιούχοι του ΕΛΓΑ, δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που προκύπτουν από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που σημειώνονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογράμμισε ενώ τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο ίδιος ως Πρόεδρος, αποφεύγουν την τακτική της καλλιέργειας εντυπώσεων και της παροχής υποσχέσεων όταν δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις για να κάνουν ανακοινώσεις σε κάθε θέμα το οποίο αφορά τον αγρότη και της σχέση του ΕΛΓΑ με τους αγρότες. «Στόχος μας είναι να πληρώνουμε στο ακέραιο τους αγρότες» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι με τη συνδρομή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο ΕΛΓΑ χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά μετά το 2010 με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top