Πέμπτη 2 Ιουλ 2020 11:56      

Μαρία Νικολαΐδου - Περίσταση: «Η δουλειά δεν άρχισε ποτέ»

Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης Μαρία Νικολαΐδου από την κατάσταση που συναντά εδώ και χρόνια στην Περίσταση, την «πύλη του τουριστικού μας μετώπου». Η περιοχή είναι εμφανώς εγκαταλελειμμένη...

Η εγκατάλειψη...

«Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Περίστασης και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά γύρω από το κομμάτι της πλατείας που βρίσκεται αριστερά του κεντρικού δρόμου από Κατερίνη προς Παραλία.

Κυβόλιθοι στρωμένοι με κακοτεχνίες, μεγάλες βίδες που προεξέχουν από τον πεζόδρομο, ένας σάπιος μεγάλος φοίνικας που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει και να προκαλέσει ατύχημα είναι μερικά από τα πολλά επικίνδυνα σημεία της πλατείας. Το αποκορύφωμα βέβαια είναι τα χοντρά ηλεκτροφόρα καλώδια που και ρεύμα έχουν αλλά και προεξέχουν από το έδαφος με αποτέλεσμα συχνά κάποιος να σκοντάφτει όπως έγινε πριν λίγες ημέρες με έναν ηλικιωμένο κύριο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. Σε αυτό το κομμάτι της πλατείας υπάρχει αυξημένη διέλευση πεζών αφού βρίσκεται η στάση του αστικού  λεωφορείου, περίπτερο αλλά και πολλά τραπεζοκαθίσματα από τα γύρω μαγαζιά.

Αυτή είναι μία περιοχή από την οποία περνάνε πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και το γεγονός ότι δεν ανάβουν οι 4 λάμπες που φωτίζουν το χώρο το βράδυ λόγω βραχυκυκλώματος που προκαλείται... όταν ανάβουν όλες μαζί. Οι δημότες νιώθουν εμφανώς παραμελημένοι και εγκαταλελειμμένοι, «πολίτες άλλης κατηγορίας» όπως λένε χαρακτηριστικά. Εδώ και χρόνια έχουν αναφέρει τα προβλήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου χωρίς να έχουν πάρει απάντηση ή να έχει ενδιαφερθεί κάποιος». Ταυτόχρονα, εικόνες εγκατάλειψης παρατηρούνται πέριξ του Παιδικού Σταθμού και του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης.

Για την απερχόμενη διοίκηση είναι φανερό πως ΚΑΙ στην Περίσταση... «η δουλειά δεν άρχισε ποτέ».

Τι θα κάνουμε εμείς: Αντιδημαρχία για τα χωριά μας εκτός Κατερίνης και λύσεις ουσίας

Ο συνδυασμός μας «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» έχει μελετήσει με προσοχή τα προβλήματα κάθε σημείου του Δήμου μας, φυσικά και της Περίστασης. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες και ξεκάθαρες:

·        Δημιουργία αντιδημαρχίας Τουρισμού, στην οποία θα υπαχθεί και η Περίσταση, έτσι ώστε οι δημότες να απευθύνονται σε κάποιους που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον Τουρισμό μας

·        Τα παραπάνω προβλήματα στην Περίσταση, ο διαλυμένος κυκλικός κόμβος λίγο νωρίτερα και πολλά άλλα θέματα θα λυθούν τον πρώτο χρόνο της διοίκησής μας. Δεν λείπουν τα χρήματα για να γίνουν όλα αυτά! Λείπει το ενδιαφέρον και η όρεξη των ανθρώπων!

·        Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για να αναμορφώσουμε πλήρως όλη την περιοχή της Περίστασης από τα όριά της προς την Κατερίνη μέχρι την έξοδό της στον δρόμο προς Παραλία. Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην περιοχή, αλλάζοντας τελείως τη σημερινή της εικόνα

Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε το έργο που έγινε ή τις προθέσεις που είχε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Δυστυχώς πλέον είναι εμφανές πως «κούρασε και κουράστηκε», ενώ σε δεκάδες σημεία του Δήμου μας «η δουλειά δεν άρχισε ποτέ». Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε μαζί και να αλλάξουμε τη ζωή μας. Γιατί... Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Μαρία Νικολαΐδου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Μαρία Νικολαΐδου Θανάσης Λιακόπουλος δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top