Παρασκευή 18 Σεπ 2020 20:53      

Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια: Επίσκεψη κου Ευάγγελου Βλάχου στον χώρο του Εκθετηρίου

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου "Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια"  σας γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 06 Αυγούστου επισκέφθηκε τον χώρο του Εκθετηρίου ο Γεωλόγος και  Δρ Παλαιοντολογίας Ευάγγελος Βλάχος. Ο οποίος εργάζεται ως ερευνητής του CONICET στο Παλαιοντολογικό Μουσείου Egidio Feruglio του Trelew, στην επαρχία Τσουμπούτ της Παταγονίας στην Αργεντινή. Το συγκεκριμένο μουσείο πραγματοποιεί ανασκαφικές δραστηριότητες σε όλη την επαρχία, με μεγάλες επιτυχίες όπως για παράδειγμα την ανακάλυψη του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έζησε ποτέ και ονομάζεται Patagotitan mayorum.

Τον κο Βλάχο συνόδευαν η Γεωλόγος, Παλαιοντολόγος, Δρ Βιολογίας και καθηγήτρια Α.Π.Θ. Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Υποψήφιος Διδάκτορας Νικόλαος Βασιλειάδης. Ο στόχος της επίσκεψης των επιστημόνων ήταν η ολοκλήρωση των προτάσεων της διαμόρφωσης των προθηκών και η ολοκλήρωση της μουσειολογικής μελέτης του Εκθετηρίου. Ο Κος Βλάχος αφού επισκέφθηκε τους χώρους της ανασκαφικής θέσης, των ευρημάτων, αλλά και   του Εκθετηρίου αναφέρθηκε στην αξία της ανακάλυψης τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας όσο και για την επιστημονική κοινότητα. Δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες των κατοίκων της Νεοκαισάρειας και των μελών του Ομίλου του Μαστόδοντα προκειμένου να συμβάλει με τις γνώσεις του στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος του Εκθετηρίου.

Τόσο το Δ.Σ. του Ομίλου όσο και τα μέλη του ευχαριστούν θερμά τον κο Βλάχο για το ενδιαφέρον του αλλά και για την δέσμευσή του να συμβάλει με τις γνώσεις του  στην ολοκλήρωση του Εκθετηρίου του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.

Με Εκτίμηση

Το  Δ.Σ.

Όμιλος Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου

Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια

Τηλ. Επικοινωνίας: 6948801975

mastodontas.blogspot.gr

Email: mastodontas2014@gmail.com

 

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό:

ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top