Παρασκευή 27 Νοε 2020 10:14      

Μαθητές-Γονείς-Εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαθητών –τριών των λυκείων της Πιερίας με τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στα γραφεία τους. Οι μαθητές παρέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας για τις λίγες ώρες φυσικής αγωγής στα  σχολεία (στη δευτέρα λυκείου  είναι μία  ώρα την εβδομάδα!) γραμμένο από μαθήτρια λυκείου και υπογεγραμμένο από τους προέδρους των δεκαπενταμελών επτά λυκείων της πόλης, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, και του ΓΕΛ Κ. Μηλιάς. 

Αύξηση των ωρών 

Οι μαθητές εξέφρασαν με επιχειρήματα τη γνώμη τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα της άσκησης στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας και συγκεκριμένα του λυκείου, με το φόρτο εργασίας και την έλλειψη κίνησης και ζήτησαν  αύξηση των ωρών.  Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι με θέρμη υποστήριξαν την κίνηση των  μαθητών και το πόσο απαραίτητη είναι η άσκηση σ΄όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Συγχρόνως ο Σύλλογος  Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας κατέθεσε τις προτάσεις του, που αφορούν τη Φυσική Αγωγή στο σύνολό της. 

Οι βουλευτές 

Οι βουλευτές εξέφρασαν την ευχάριστη έκπληξη και την αισιοδοξία τους καθώς, όπως είπαν, είναι η πρώτη φορά που τρεις φορείς, μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς, συνεργάζονται για τον ίδιο σκοπό. Δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το κείμενο στον Υπουργό Παιδείας και ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν επερώτηση στη Βουλή, γιατί θεωρούν το αίτημα απόλυτα λογικό και αναγκαίο. 

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Μαθητές γονείς Εκπαιδευτικοί Σχολείο Διαμαρτυρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top