Τρίτη 2 Μαρ 2021 18:17      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 14ου Δημοτικού Σχολείου σε εκπαιδευτική συνάντηση στο Castro Marim

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «Health4Life» για το σχολικό έτος 2016-18, με τη συμμετοχή πέντε χωρών Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Λιθουανίας και Πορτογαλίας, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με πολύ καλά αποτελέσματα η συνάντηση των αντιπροσωπειών στο χωριό Castro Marim της επαρχίας Faro της Πορτογαλίας  από τις 15 Οκτωβρίου 2017 έως 21 Οκτωβρίου 2017.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Έγινε η παρουσίαση του προγράμματος εκπαιδευτικής και μορφωτικής ανταλλαγής μεταξύ των χωρών και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της κάθε χώρας, οι ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων της κάθε αντιπροσωπείας, η υποδοχή των μαθητών μας από τις οικογένειες που θα τους φιλοξενούσαν και ένα υπέροχο οδοιπορικό με ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη ζεστή φιλοξενία, την αγάπη και τη φροντίδα που μας παρείχαν οι πορτογάλοι οικοδεσπότες του ευρωπαϊκού προγράμματος, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς που φιλοξένησαν τους μαθητές μας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις ελληνικές οικογένειες. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και δεν τους ξεχνάμε. 

Σας ευχόμαστε Ευλογημένα Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.

Ο Δ/ντής του 14ου Δ.Σ. Κατερίνης  

ΤΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Πορτογαλία Erasmus+ Castro Marim

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top