Τετάρτη 21 Οκτ 2020 10:28      

Μαθητές του 14ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης επικοινωνούν με Κοσμοναύτη !!!

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος "ΔΙΑΣΤΗΜΑ", σε συνεργασία με το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, διοργανώνει εκδήλωση, με κεντρική δραστηριότητα την απευθείας
επικοινωνία μαθητών  με τον Κοσμοναύτη, σε τροχιά, του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Fyodor ( Θεόδωρο)  Yurchikhin - Γραμματικόπουλο RN3FI.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου & 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό) Ηπείρου 10, Κατερίνη Τ.Κ. 60100 στις 29 Απριλίου 2017, ώρα προσέλευσης 13:10 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιείται με την βοήθεια των Διαστημικών Υπηρεσιών ROSCOSMOS, ESA, NASA  και με τον συντονισμό του οργανισμού ARISS (Amateur Radio on International Space Station).

Η επικοινωνία θα διεξαχθεί με ασύρματα μέσα και τεχνική υποστήριξη από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ειδησεογραφικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία τέτοιου είδους με ρώσο κοσμοναύτη της ROSCOSMOS, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οργανισμού  ARISS, και την πρώτη φορά που θα ακουστεί η ελληνική γλώσσα στο διάστημα από τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη.

Η εκδήλωση είναι μέρος μιας μεγαλύτερης δράσης για την παρακίνηση των μαθητών να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την τεχνολογία και το διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο
του ΣΥ.ΡΑ.Π. κ. Αδάμο Σαραηλίδη, στο τηλέφωνο 6942082575 (απόγευμα) και στο e-mail:
sz2rcp@gmail.com

Fyodor ( Θεόδωρος) Yurchikhin - Γραμματικόπουλος 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top