Δευτέρα 23 Σεπ 2019 22:41      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επισημότητα οι εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Πιερία

Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν χθες οι αρχές του νομού και τα ποντιακά σωματεία του τόπου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία για τη γενοκτονία έκανε εκπρόσωπος των Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε  πομπή προς την Πλατεία Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο  Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα, την  Αντιπεριφερειάρχη Σ. Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης Σ. Χιονίδη, την στρατιωτική, αστυνομική και λιμενική αρχή. Στεφάνια, επίσης, κατέθεσαν  εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων. 

Διαμαρτυρία 
Αφού κατέθεσε  στεφάνι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδημητρίου ως  εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής Πιερίας του κόμματος ΠΑΤΡΙE – ΛΑΟΣ, στράφηκε προς τους παρισταμένους και διαμαρτυρόμενος για την παρουσία στην τελετή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε τα εξής:

"Οι αρνητές της Γενοκτονίας των Ποντίων τι δουλειά έχουν εδώ; Οι ρεπούσηδες τι δουλειά έχουν εδώ; Αυτοί που κατέθεσαν στεφάνι στον Κεμάλ τι δουλειά έχουν εδώ; Γιατί τους ανέχεστε τους προδότες;"  Από μερίδα κόσμου ακούστηκαν χειροκροτήματα ενώ άλλοι τον προέτρεπαν να σταματήσει.
 
 

Γενοκτονία των Ποντίων εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top