Παρασκευή 21 Φεβ 2020 20:01      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Δημηνά

Εξαιρετική ήταν η παρουσίαση του γνωστού βιβλίου  του Δικηγόρου και τ. Επιμελητού Ανηλίκων Δημητρίου Δημηνά  με τον τίτλο «Αμαρτίες γονέων ..και τέκνων» που έγινε στο Επιμελητήριο Τρικάλων την Πέμπτη [23-11-2017] Μετρά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Κύριοι  ομιλητές ήταν  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικάλων κ.Δημήτριος Κοντογιάννης και ο Καθηγητής της Εγκληματολογίας και τ.Υπουργός Γιάννης Πανούσης.  Ο κ. Κοντογιάννης αφού παρουσίασε τον συγγραφέα και τον καθηγητή κ. Πανούση, αναφέρθηκε συνοπτικά στο περιεχόμενο και την αξία του πονήματος, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του σαν εγχειρίδιο καθοδηγήσεως γονέων και εκπαιδευτικών στα πάσης φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ,ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο διάστημα της εφηβικής τους ηλικίας.

Ο κ. Πανούσης, παίρνοντας αφορμή από τις παραβατικές πράξεις των ανηλίκων που αναφέρονται στο βιβλίο, έκανε μια βαθειά τομή στο φλέγον πρόβλημα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των ανηλίκων, ανέπτυξε τους βασικούς παράγοντες που ωθούν τους νέους στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και κατέθεσε τα ενδεικνυόμενα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία για ασφαλή αντιμετώπιση του φαινομένου, που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Την εκδήλωση συντόνισε η διακεκριμένη ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός κ. Αντονέλλα Χήρα, που διάβασε αποσπάσματα  από το βιβλίο, προκαλώντας συγκίνηση και προβληματισμούς στο ακροατήριο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της Ι. Μητροπόλεως, του Δήμου,  της  Αντιπεριφέρειας  Δικαστές, Δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωφελών σωματείων.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το βιβλιοπωλείο Τρικάλων «Τσιοπελάκος»  και οι εκδόσεις «ΜΑΤΙ» Κατερίνης.  Στο τέλος ο κ. Δημηνάς υπέγραψε μεγάλο αριθμό αντιτύπων ,που προμηθεύθηκαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
 

 

Παρουσίαση βιβλίου Δημήτριος Δημηνάς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top