Δευτέρα 10 Αυγ 2020 8:53      

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ Οι πολίτες στην Κατερίνη τήρησαν το μέτρο στα καταστήματα

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικές ήταν οι εικόνες από την χθεσινή πρώτη ημέρα τήρησης του μέτρου με τις μάσκες  στα καταστήματα της Κατερίνης. Η οδηγία που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν ξεκάθαρη. «Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική». Και αυτό φαίνεται να τηρούν οι πολίτες οι οποίοι εναρμονίζονται στις οδηγίες της Πολιτείας για τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους που είναι υποχρεωτική όπως και τα καταστήματα λιανικής.

Οι πολίτες τήρησαν το μέτρο της μάσκας

Μέχρι και στον δρόμο, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης υπήρχαν χθες πολίτες που χρησιμοποιούσαν τη μάσκα κάτι που δείχνει την ατομική ευθύνη που δείχνει ο κάθε πολίτης απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να κάνει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική.

Στα καταστήματα της πόλης 
Χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου οι πολίτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το εφάρμοσαν στο ακέραιο. Εργαζόμενοι και οι πελάτες τήρησαν τη χρήση μάσκας.

Καταστηματάρχες μιλώντας στο «Ο.Β» εξήγησαν ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες φορούσαν μάσκα. Μερίδα των καταστηματαρχών πάντως έκαναν λόγο για πτώση της κίνησης χθες σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αποδίδοντας την στην αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αυτό δεν φάνηκε να πτοεί όσους ήθελαν να κάνουν τα ψώνια τους.

 

Τα κρούσματα κορονοιού

Για πρώτη φορά τα εγχώρια κρούσματα ξεπέρασαν τα εισαγόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στος 28 Ιουλίου Τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 483 και τα κρούσματα που αφορούν σε κατοίκους -και όχι σε επισκέπτες της χώρας- είναι 491.

 

Στο κάδρο των κρουσμάτων και η Πιερία
Η Αττική πλέον μετρά 174 κρούσματα από τα 491 που έχουν καταγραφεί στη χώρα τον Ιούλιο. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί την τελευταία εβδομάδα στις εξής περιοχές: Ξάνθη, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Σάμος, Αχαϊα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική, Λέσβος και Κάλυμνος.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top