Κυριακή 5 Ιουλ 2020 13:11      

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Με  κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις. Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στην Πιερία σε ανακοίνωση τους απευθύνουν κάλεσμα στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για τις 15 Δεκεμβρίου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.

 Όπως αναφέρουν η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει την οργή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια με μερικά ψίχουλα όπως έκαναν  και άλλες κυβερνήσεις από αυτά που έχουν αφαιρεθεί διαχρονικά από τις «λεηλατημένες» συντάξεις τους.

 «Την στιγμή που έχουν αφαιρεθεί δισεκατομμύρια από τις τσέπες των συνταξιούχων με τις διαρκείς περικοπές, τη στιγμή που μόνο πρόσφατα με την αφαίρεση του ΕΚΑΣ το κούρεμα σε εφάπαξ, επικουρικές μας άρπαξαν ακόμη 700 εκατομμύρια, που ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει αυτόματο κόφτη και αυτοχρηματοδότηση του ασφαλιστικού που το ύψος φθάνει το 1,6 δις, η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ φτάνει τα 460 εκ ευρώ τότε η αφαίμαξη ξεπερνά τα 3,9 δις» λένε οι συνταξιούχοι.   

Μάλιστα όπως τονίζουν η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ αφού έπεται περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» η εξαφάνιση των επικουρικών επιδομάτων προς χάριν της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και η εφαρμογή νέων μέτρων με βάση τα πλεονάσματα του 3,5% που συζητούν πέρα του 2018.

«Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι με ψίχουλα δεν ξεγελιόμαστε. Απαιτούμε τώρα και μπροστά στα Χριστούγεννα να καταβληθούν κανονικά τα δώρα μας στο ακέραιο 13η και 14η σύνταξη».

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Κινητοποιήσεις συνταξιούχων Σωματεία ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΕΚΑΣ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top