Κυριακή 25 Οκτ 2020 4:37      

Με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης και επέκτασης του οδικού δικτύου

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου από τον Δήμο Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης και επέκτασης του οδικού δικτύου

Σάββας Χιονίδης: «Με συντονισμένες ενέργειες και ουσιαστικές παρεμβάσεις διευρύνουμε και βελτιώνουμε έναν σημαντικό χώρο αθλητισμού, ενώ  με την επέκταση του οδικού δικτύου και τα παράλληλα έργα διευκολύνουμε την κυκλοφορία και πρόσβαση […]»

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων άθλησης και αθλητικών εγκαταστάσεων στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού) από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων.

Όπως είναι γνωστό, οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην ενοποίηση του υπάρχοντος γηπέδου (ποδοσφαίρου) με τα βοηθητικά γήπεδα και με το νέο αθλητικό χώρο πίσω από το γήπεδο, καθώς ο δρόμος μπροστά από το Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο δεν προβλέπεται στο σχέδιο πόλης και θα καταργηθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται η κατασκευή κυκλικού κόμβου προκειμένου με τη διαφοροποίηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών συνθηκών να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νέα Έφεσσο, την Περιφερειακή οδό και την πόλη της Κατερίνης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή πεζοδρομίων αριστερά και δεξιά της οδού, πλάτους 3 περίπου μέτρων. Επιπλέον, καθαρίστηκε ο κοινόχρηστος χώρος και ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων δίπλα από το γήπεδο, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων και αργότερα η τοποθέτηση φωτισμού.

Τέλος, ο χώρος πίσω από το γήπεδο, τον οποίο ήδη αξιοποιούν ως χώρο άθλησης δρομείς και άτομα όλων των ηλικιών διαμορφώθηκε και σε πρώτη φάση κατασκευάστηκε περίφραξη μήκους 400 μέτρων, ενώ αμέσως μετά θα γίνει περιμετρική δενδροφύτευση (λιγούστρα κ.α.), προκειμένου να αποκτήσει εικόνα αντίστοιχη με τα υφιστάμενα βοηθητικά γήπεδα.

Την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών εξέφρασε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης: «Με συντονισμένες ενέργειες και ουσιαστικές παρεμβάσεις διευρύνουμε και βελτιώνουμε έναν σημαντικό χώρο αθλητισμού, ενώ  με την επέκταση του οδικού δικτύου και τα παράλληλα έργα διευκολύνουμε την κυκλοφορία και πρόσβαση. Στον Δήμο Κατερίνης, καθημερινά βελτιώνουμε και ενισχύουμε τις αθλητικές και όχι μόνο υποδομές, ενώ δημιουργούμε ακόμη περισσότερους χώρους άθλησης για όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χιονίδης.

Φωτογραφικό υλικό από τις παρεμβάσεις

Δήμος Κατερίνης Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top