Παρασκευή 25 Σεπ 2020 9:01      

Μέχρι τον Οκτώβρη η συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα αναδρομικά.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται στην καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών στους εν ενεργεία στρατιωτικούς, τα οποία, κατά πληροφόρησή τους, θα αρχίσουν να αποδίδονται στους δικαιούχους τους τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2018.

Από πού όμως προκύπτει αυτός ο μήνας και με τί συνδέεται ο Οκτώβριος του 2018;

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Ομοσπονδία μας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.), ως η μοναδική εκπροσωπούσα τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών, προκάλεσε τη θετική, για όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όλων των βαθμών και προελεύσεων, υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , βάσει της οποίας, αφ΄ ενός οι μισθοί των στρατιωτικών έπρεπε να επιστρέψουν στα επίπεδά τους, όπως αυτά κυμαίνονταν τον Ιούλιο του 2012 και αφ΄ ετέρου να καταβληθούν τα οφειλόμενα αναδρομικά (από 1.8.2012 έως και 31.12.2016). 

Προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση, έπρεπε να κοινοποιηθεί στον εκπρόσωπο του Δημοσίου, σε βάρος του οποίου στράφηκε η Ομοσπονδία μας, δηλαδή τον Υπουργό Οικονομικών, όπως και έπραξε, δηλαδή επέδωσε για εκτέλεση την ως άνω απόφαση.

Ωστόσο, παρά την επίδοση της παραπάνω απόφασης, το Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) δεν συμμορφώθηκε και δεν την εκτέλεσε. Έτσι η Ομοσπονδία μας, μόνη και εκπροσωπούσα τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών, προσέφυγε στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, εγκαλώντας το Υπουργείο Οικονομικών, για τη μη συμμόρφωσή του.

Το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγνωσε τη μη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κλήθηκε ενώπιον του για παροχή εξηγήσεων, κατά τη συνεδρίασή του (εξ αναβολής) της 31ης Μαΐου 2017 και ζήτησε τούτο (το Υπουργείο Οικονομικών) να συμμορφωθεί εντός οκταμήνου από την κοινοποίηση του οικείου πρακτικού.

Περαιτέρω και προκειμένου να διαγνώσει εάν πράγματι συμμορφώθηκε το Υπουργείο Οικονομικών με την υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, το Συμβούλιο Συμμόρφωσης όρισε νέα συζήτηση την 23η Οκτωβρίου 2018.

Εάν κατά την ως άνω ημερομηνία, για την οποία ελπίζουμε το Δημόσιο να μη ζητήσει αναβολή, το Συμβούλιο Συμμόρφωσης διαγνώσει τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, θα επιβάλλει πρόστιμο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά το ίδιο Συμβούλιο είχε επιβάλλει πρόστιμο σε βάρος του Δημοσίου, ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

Στην ως άνω συζήτηση μόνο η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Σ.) μπορεί να παρευρεθεί και να δικάσει, καθόσον μόνο η Ομοσπονδία μας, όπως προεκτέθηκε, ήταν η κύρια και μοναδική αντίδικος με το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες, μέσω καλόπιστων συναδελφικών "αγγέλων", οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, μέσω δικαστικών διώξεων και εκφοβισμού, να μην εμφανιστεί η Ομοσπονδία μας την 23η Οκτωβρίου 2018 ενώπιον του Συμβουλίου Συμμόρφωσης, με αποτέλεσμα τούτο (Συμβούλιο) να μην μπορεί να δικάσει.

Δηλώνουμε ότι την 23.10.2018 θα είμαστε στο ΣτΕ και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Π.Ο.Ε.Σ.

Στρατιωτικοί Αναδρομικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top