Τρίτη 2 Ιουν 2020 19:09      

«Μένουμε σπίτι βλέποντας καλές ταινίες»

Διαδικτυακές προβολές από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

«Μένουμε σπίτι βλέποντας καλές ταινίες», λέει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος που μπαίνει κι αυτή στο χορό των διαδικτυακών προβολών μέσα από την ανανεωμένη της ιστοσελίδα που θα βρείτε πληκτρολογώντας tainiothiki.gr.

Προτείνει μάλιστα μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.

Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στη σελίδα της ταινίας. Στη συνέχεια τη σειρά της θα παίρνει επόμενη. Οι προβολές θα συνεχιστούν όλον τον Απρίλιο.
Η έναρξη των προβολών θα γίνει την Τετάρτη 8/4 με την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) και θα ακολουθήσουν κατά χρονολογική σειρά μια σειρά ταινιών του βωβού και του πρώιμου ομιλούντος κινηματογράφου, που η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει αποκαταστήσει και ψηφιοποιήσει.

Οι περισσότερες ταινίες θα προβληθούν με την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσαν επί τούτου γνωστοί μουσικοσυνθέτες στους οποίους η Ταινιοθήκη ανέθεσε να επενδύσουν τις νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Οι ταινίες που θα προβληθούν το διάστημα 8-20 Απριλίου είναι οι εξής:

Τετάρτη 8/4: Οι περιπέτειες του Βιλλάρ (Τζόζεφ Χεπ, 1924).
Σάββατο 11/4: Αστέρω (Δημήτρης Γαζιάδης, 1929).
Τρίτη 14/4: Ο μάγος της Αθήνας (Αχιλλέας Μαδράς, 1931).
Παρασκευή 17/4: Αγαπητικός της βοσκοπούλας (Δημήτρης Τσακίρης, 1932)
Δευτέρα 20/4: Κοινωνική σαπίλα (Στέλιος Τατασόπουλος, 1932).
Ώρα έναρξης: 20:00

Στο σάιτ της Ταινιοθήκης ήδη προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία «Η ρόδα» (1964) του Θόδωρου Αδαμόπουλου, η οποία θα είναι προσβάσιμη όλο τον μήνα, μια ταινία-περίπατος στην Αθήνα που θα απολαύσουμε ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές μέρες εγκλεισμού. Παίζουν οι: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τσάγκας, Δημήτρης Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top