Πέμπτη 26 Νοε 2020 6:28      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: 2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού εκατοντάδες κτήρια και ιστορικά μνημεία στον πλανήτη φωτίζονται μπλε συμμετέχοντας μ΄αυτόν τον τρόπο στην εκδήλωση “Light it up blue” ,ρίχνοντας έτσι φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό.

Για το σκοπό αυτό απόψε το βράδυ το κτήριο της Μέριμνας στην οδό 19ης Μαΐου 3 θα φωτιστεί μπλε.

Πρέπει να κινητοποιήσουμε και να κινητοποιηθούμε, κοινωνία και πολιτεία, στον αγώνα καταπολέμησης της απομόνωσης, του κοινωνικού αποκλεισμού, του μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ατόμων με Αυτισμό και άλλες βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Αγώνας για την εκπαίδευση, για την εργασία, για την υγεία, για την υποστηριζόμενη και ανεξάρτητη διαβίωση των Ατόμων με Αυτισμό, των Ατόμων με Αναπηρία. 

Αγώνας που θα τον κερδίσουμε με την κοινωνία πλάι μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε μαζί με τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να ζουν και ν’ απολαμβάνουν αυτό που τους αξίζει, το αναφαίρετο δικαίωμά τους για:  «Μια ζωή ίσων ευκαιριών, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού ΟΛΩΝ των μελών της»

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης Αυτισμός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top