Σάββατο 11 Ιουλ 2020 4:10      

Μια εικαστική έκθεση με «ιερό» σκοπό από την Μητρόπολη και Φορείς

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας διοργανώνουν για πρώτη φορά τη φιλανθρωπική εικαστική έκθεση με τίτλο: « ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ  ἐποιήσατε»  (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:40). Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εαρινών Ημερών Μουσών 2018.

Συμμετοχή καλλιτεχνών της Πιερίας 

Διάφοροι καλλιτέχνες της Πιερίας διαθέτουν τις δημιουργίες τους με στόχο να υποστηρίξουν τους σκοπούς του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος». Τα έργα, που θα εκτεθούν, θα διατεθούν σε τιμές, πολύ χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας με στόχο να πουληθούν όλα.

Ο Μητροπολίτης 

Αναφερόμενος στην έκθεση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες για την προσφορά και την ευαισθησία τους, «για την ιδιαιτερότητα της τέχνης τους», όπως χαρακτηριστικά τόνισε,   «που  συνδυάζει την Τέχνη με την φιλανθρωπική προσφορά στο πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Εύχομαι πρωτοβουλίες, όπως η εν λόγω Έκθεση, να έχουν συνέχεια και η θεραπεία των τεχνών να θεραπεύει, με τον τρόπο της, τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας».

Η έκθεση 

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 1 Απριλίου.Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00-13:00 &18:00-21:00.

Ιερά Μητρόπολη Εικαστική έκθεση Φορείς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top