Τρίτη 22 Οκτ 2019 21:44      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυμα του Δημάρχου Πύνδας Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη

Η 25η Μαρτίου αποτελεί κορυφαίο ιστορικό ορόσημο, αφού θεμελιώθηκε ο νέος ελληνισμός ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες και  αιματηρές θυσίες. Τιμούμε λοιπόν  την ηρωική γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των υπόδουλων του Γένους, εξασφαλίζοντας σε μας δύο υπέρτατα αγαθά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους μας.

Σήμερα δύο αιώνες περίπου μετά την ευλογημένη εκείνη ημέρα, η πατρίδα μας, ο λαός μας αγωνίζονται να επιβιώσουν. Με οδηγό τις αρετές της φυλής και τα πεπρωμένα του έθνους μας, πρέπει να αντλήσουμε τις αξίες και τις αρχές μας και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Το παράδειγμα ζωής των προγόνων μας ας είναι ο φωτεινός φάρος για να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές προκλήσεις και δυσκολίες με γενναίο φρόνημα, αίσθημα ιστορικής συνέχειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο και επιτεύξιμο αν κυριαρχήσει πνεύμα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και συλλογικού οράματος.

Έτσι μόνο θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς αξιοποιώντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για το ξεπέρασμα της κρίσης και την αναγέννηση της πατρίδας μας. 

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Eυάγγελος Λαγδάρης

Μήνυμα 25ης Μαρτίου Ευάγγελος Λαγδάρης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top