Κυριακή 23 Φεβ 2020 7:03      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητρόπολη: "Καλούμε, τους Χριστιανούς της Πιερίας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας"

Δωρεάν λεωφορεία θα δρομολογήσει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου με θέμα τη μη χρήση τού ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να μεταβούν δωρεάν,  εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, εάν συναινέσει η Ελλάδα στη χρήση τού όρου «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων, αυτό δεν θα έχει επίπτωση μόνο στα εθνικά θέματα της Χώρας μας αλλά θα έχει επιπτώσεις «και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας».

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης 

Κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Είναι δεδομένη η θέση μας σχετικά με το θέμα τής ονομασίας τού κράτους των Σκοπίων. Δεν δεχόμαστε τη χρήση τού όρου «Μακεδονία». Αυτό, άλλωστε, θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία τής σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας.

Καλούμε, λοιπόν, τους Χριστιανούς τής ηρωικής και μαρτυρικής γης τής Πιερίας να συμμετάσχουν στο εθνικό αυτό κάλεσμα. Η Ιερά Μητρόπολις, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, θα δρομολογήσει δωρεάν λεωφορεία.

Φώτο αρχείου

Συλλαλητήριο Μακεδονικό Ζήτημα Ιερά Μητρόπολη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top