Σάββατο 31 Οκτ 2020 13:22      

Μητροπολίτης Γεώργιος: «Στην πιο κρίσιμη φάση του Μακεδονικού, ας πράξει ο καθένας το καθήκον του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διδασκόμενος από τα διδάγματα της ιστορίας»

Με αφορμή απαράδεκτα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες συνδεόμενα ατυχώς με εκδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Συμμερίζομαι την αγωνία της κοινής γνώμης για την έκβαση των εθνικών θεμάτων μας, ιδιαίτερα σε ό,τι σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Καταδικάζω κάθε συμπεριφορά βίας, ύβρεων και προσβολής της προσωπικότητας οποιουδήποτε ανθρώπου έχει διαφορετική άποψη.

Και μόνον το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε μεθόδους βίας έναντι του Εθνικού Συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να οδηγεί σε απόρριψη κάθε μορφής βίας.

Όσα ατυχώς συνέβησαν έξω από βουλευτική κατοικία της Κατερίνης, το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, δεν εκφράζουν κανένα αληθινό πατριώτη.

Αντίθετα, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και δηλητηριάζουν τον πατριωτισμό μας.

Στην πιο κρίσιμη φάση του Μακεδονικού, ας πράξει ο καθένας το καθήκον του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διδασκόμενος από τα διδάγματα της ιστορίας, ακολουθώντας το δημόσιο αίσθημα και σεβόμενος τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Οι πράξεις των λίγων δεν ακυρώνουν τη γνώμη των πολλών».

εκκλησιαστικά συμφωνία των Πρεσπών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top