Τρίτη 27 Οκτ 2020 14:55      

Μοναδική εμπειρία για το 2ο Δημοτικό σχολείο Κολυνδρού

Μια μοναδική εμπειρία ήταν  για τους συμμετέχοντες το πρόγραμμα της  πρώτης διακρατικής συνάντησης του προγράμματος   ERASMUS+ που  συντόνισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού. Οι αντιπροσωπείες των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στο πλαίσιο του προγράμματος περιοχές μεταξύ των οποίων η  Θεσσαλονίκη  στο αρχαιολογικό μουσείο, στα κάστρα και σε άλλα ιστορικά μνημεία  της πόλης στον  Μεταβυζαντινό Ιερό  Ναό του Αγίου Γεωργίου και την έκθεση Βυζαντινών κειμηλίων που βρίσκεται στον γυναικωνίτη του ναού.

Και φυσικά στην Πιερία και στον Κολινδρό σε ένα  πολυπολιτισμικό γλέντι, με παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών και εδεσμάτων των χωρών που συμμετείχαν, με μουσική και τραγούδια από όλες τις χώρες. Επισκέψεις στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας, το Ιστορικό -Λαογραφικό Μουσείο Κολινδρού  και στη συνέχεια το εργαστήριο αγγειοπλαστικής του Γιάννη Σταγκίδη στα Παλιάμπελα, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τρόπο  δουλειάς ενός παραδοσιακού αγγειοπλάστη, αλλά και στους  Μακεδονικούς τάφους της Βεργίνας  και ενημερώθηκαν από ξεναγό για την ιστορία ολόκληρης της μακεδονικής γης.

Διακρατική Συνάντηση Πρόγραμμα Erasmus+ 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού ιστορικά μνημεία Εκπαιδευτικοί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κολινδρός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top