Τετάρτη 23 Σεπ 2020 2:34      

Μόρια: Πέντε συλλήψεις για τη φωτιά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για την φωτιά στο Κέντρο Φιλοξενείας στη Μόρια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ αναζητείται ακόμη ένας.

 «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
«Νέα Μόρια» φοβούνται οι πρόσφυγες
Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μαρτύριο χιλιάδων προσφύγων στη Λέσβο, οι οποίοι παρέμειναν για ακόμα ένα βράδυ στον δρόμο, εγκατεστημένοι σε πρόχειρες σκηνές.
Στερούμενοι τα βασικά και ζώντας υπό άθλιες συνθήκες, την ώρα που ο κοροναϊός μαστίζει την χώρα, μητέρες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Σε υποτυπώδεις συνθήκες πάνω στο δρόμο και μέσα στα χωράφια κάποιοι ανάβουν φωτιές προσπαθώντας να μαγειρέψουν κάτι ή να ζεστάνουν το φαγητό τους κάτι που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους φωτιάς στα γεμάτα από ξερά χόρτα γύρω ελαιοκτήματα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταφτάσει στο νησί, και κάνουν ενισχυμένες περιπολίες για να τους σταματήσουν και να επιστρέψουν στη νέα δομή φιλοξενίας, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και κάποια αστυνομική επιχείρηση – «σκούπα» για να μαζευτούν οι πρόσφυγες.

Η νέα δομή του Καρά Τεπέ είναι έτοιμη. Ωστόσο για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν αξιοπρεπή χώρο για να τους στεγάσει όλους, καθώς φαίνεται πως αυτή χωράει οριακά 5.000 άτομα.

Η τακτική της κυβέρνησης άλλωστε, να διαχειριστεί την κατάσταση στέλνοντας ΜΑΤ «πνίγοντας» μικρά παιδιά με χημικά, σίγουρα δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, καθώς μόλις 800 είναι εκείνοι οι οποίοι πείστηκαν να μπουν στη νέα δομή.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top