Τρίτη 16 Ιουλ 2019 3:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To Μουσείο της Αθωότητας...στο Λιτόχωρο - (Φωτό)

Τα ιδιωτικά μουσεία είναι πολύ διαδεδομένα στην Ευρώπη. Στη χώρα μας άρχισαν δειλά να δημιουργούνται. Ένα από αυτά φτιαγμένο με πολύ μεράκι δημιούργησε στο Λιτόχωρο, σε έναν υπέροχο χώρο  ο Χρήστος  (ο ταχυδρόμος)  Σταθακόπουλος. Ο χώρος είναι επισκέψιμος κατόπιν συνεννοήσεως με τον ιδιοκτήτη.  
Το μουσείο περιέχει κυρίως οικογενειακά αθλητικά έπαθλα.

Ειδικότερα
Κύπελλα διακρίσεων στο τένις και μετάλλια στους μαραθωνίους Ελλάδος και πρόσφατα στην Ιταλία από τον Κουμαντά Κωνσταντίνο εγγονό του ιδιοκτήτη. Βραβείο της εγγονής του Ελένης Κουμαντά από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Μετάλλια διακρίσεων του εγγονού Μιχαήλ Δουλτισνού  σε μαραθώνιο στον  Κολινδρό   στη διάρκεια επετειακών εκδηλώσεων για την επανάσταση του Ολύμπου το 1878.
Μετάλλια διακρίσεων στην κολύμβηση για τα δύο δισέγγονα του Χρήστου Σταθακόπουλου, στην 6χρονη Κάτια Δουλτσίνου και την 4χρονη Σοφία Βάσση. 
Αναμνηστικά μετάλλια από τη  συμμετοχή του ιδίου στον ΕΟΣ και ΣΕΟ Λιτοχώρου, μεγάλη συλλογή γραμματοσήμων, ημερολόγια τραπεζών και ταμιευτηρίου, χαρτονομίσματα  προπολεμικών ετών από το 1926 -1997, ιστορικά βιβλία τοπικών συγγραφέων, αρχείο εφημερίδων παλαιών ετών, αποκόμματα εφημερίδων  ιστορικού περιεχομένου, και πολλές πολλές φωτογραφίες από όλα τα γεγονότα της περιοχής. 
Ο χώρος βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λιτοχώρου.

Μια επιστολή από τον Νικόλαο Ντάβανο φιλόλογο, προς τον κ.Χρήστο Σταθακόπουλο
Θερμότατα συγχαρητήρια… 
Για την παρουσία σου στην κοινωνία του χωριού μας για όλα τα χρόνια της εργασίας σου και της ζωής σου, μα ιδιαίτερα για την υπέροχη έκπληξη, που μου παρουσίασες στο Κυριακάτικο εκείνο πρωινό, όταν με οδήγησες στο απίθανο αγρόκτημά σου. 
Δεν με εντυπωσίασε μονάχα η όλη εικόνα του κτήματος, αλλά το εσωτερικό του οικοδομήματος, το οποίο επιφυλάσσει τις πλέον εξαιρετικές εικόνες… 
Σειρές κυπέλλων και Αριστείων… Σημαντικότατα Αρχεία Βιβλίων… Σειρές Εφημερίδων… Μνήμες του Τοπικού Περιφερειακού Τύπου.. Πηγές για την ιστορική μνήμη και τη μελέτη ξεχωριστών στιγμών του όλου Ελληνικού Πολιτισμού μας…
Έμεινα θαυμαστικά έκπληκτος… Κρύβεις εκεί μέσα, αγαπητέ μας Χρήστο, έναν απύθμενο θησαυρό γνώσεων, προσφερόμενο για προσεκτική μελέτη για τους λάτρες της ανίχνευσης της γνώσης… 
Για την όλη σου διάθεση προσφοράς, ιδιαίτατα σε ΣΥΓΧΑΙΡΩ και σου εύχομαι από καρδιάς «Χαρούμενες γιορτές και ο Νέος Χρόνος να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος για σένα και για όλη σου την οικογένεια». 
Φιλικότατα 
Νικόλαος Αθανασίου Ντάβανος
Φιλόλογος 
Λιτόχωρο 29 Δεκέμβρη 2016

Συγκινητική είναι και η επιστολή του πρ. Δημάρχου Λιτοχώρου κ. Ν. Κουκουτάτσιου.

Ο αγαπητός ταχυδρόμος του χωριού μας που τον  λάτρευαν όλες οι μάνες που είχαν παιδιά στην ξενιτιά, τον περίμεναν με λατρεία και τον λάτρευαν σαν άγγλο για τις χαρούμενες ειδήσεις και τα γράμματα από τα ξενιτεμένα παιδιά τους, προσωπικά τον αγαπώ και τον εκτιμώ γιατί κατόρθωσε να μετονομαστεί από Σταθακόπουλος σε ταχυδρόμος. Έτσι όλοι και τον τιμούμε μέχρι τα βαθειά γεράματα τα οποία σίγουρα θα φτάσουν. … 

Για όσους ενδιαφέρονται το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23520 84084. Θα σας περιμένει ο θαλερός  κ. Χρήστος Σταθακόπουλος , 93 ετών και ευχαρίστως θα σας εξυπηρετήσει. 
Το μουσείο διαθέτει ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε: http:e-elpida.blogspot.gr

Μουσείο Λιτόχωρο Αφιέρωμα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top