Δευτέρα 10 Αυγ 2020 22:37      

"Μούσες Πιερίων" και Κοινωνική Κουζίνα μας κάνουν το τραπέζι

Αύριο το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, οι "Μούσες Πιερίων" και η Κοινωνική Κουζίνα Κατερίνης μας κάνουν το τραπέζι.

Οι "Μούσες Πιερίων" προσφέρουν τις χυλοπίτες (και όχι μόνο) και η Κουζίνα μαγειρεύει επί τόπου. Ελάτε να γνωρίσετε τις δράσεις των δυο οργανώσεων, που έχουν στην καρδιά τους την Αλληλεγγύη και την συνεργασία. Οι "Μούσες Πιερίων" δημιουργούν θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες με την βοήθεια αλληλέγγυων. Η Κοινωνική Κουζίνα με τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σχολικά, νομική συνδρομή, στηρίζει το πιό αδύναμο κομμάτι των κατοίκων της πόλης μας. 

Το 2012 οι "Μούσες Πιερίων", η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) στην Ελλάδα της κρίσης έκανε τα πρώτα της βήματα. Τα μέλη της δούλεψαν με μεράκι και πείσμα και πλέον βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. "Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας (40 είδη) χυλοπίτες πολλών γεύσεων και χρωμάτων, τραχανάδες, ευριστόν, κρουτόν, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες…" λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησε η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης με σκοπό τη στήριξη των αδυνάμων. "Μας βρήκατε στο σουπερ μάρκετ, στη λαϊκή, στη γειτονιά να συλλέγουμε τρόφιμα, ρούχα, φρούτα, λαχανικά, παιχνίδια, φάρμακα, σχολικά, να αναζητούμε εθελοντές για νομική στήριξη… Προσπαθήσαμε να κάνουμε τρόπο ζωής το σύνθημα: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" τονίζουν.

Η Κατερίνη της αλληλεγγύης στηρίζει καί τις δύο οργανώσεις με πολλούς τρόπους κι οι "Μούσες Πιερίων" και η Κοινωνική Κουζίνα το ανταποδίδουν κάνοντας το τραπέζι περιμένοντας όλους τους πολίτες σε μια γιορτή φιλίας και αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

 

Μούσες Πιερίων Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πλατεία Ελευθερίας Τραπέζι
Scroll to Top