Σάββατο 15 Αυγ 2020 19:44      

Μουσικό Σχολείο: Ενθουσίασε η συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

«Το δίχτυ», «Όνειρο δεμένο», «Άπονη ζωή», «Μάνα μου Ελλάς» είναι ορισμένα μόνο από τα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, που υπογράφουν οι σημαντικότεροι στιχουργοί – ποιητές της χώρας, τα οποία έμελλαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Με αφετηρία τις αειθαλείς αυτές επιτυχίες και πρωταγωνιστές την Ορχήστρα, τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, τις Φωνές του Γυμνασίου, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης πρόσφερε μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών, στο κοινό που πλημμύρισε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, κάθε γωνιά του θεάτρου στο Δημοτικό Πάρκο. Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης και η φιλική – συμβολική συμμετοχή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Παράλληλα, με κοινό όραμα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, την συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο συνδιοργάνωσαν, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου της Μητρόπολης, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», της ΕΛΜΕ Πιερίας, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΦΕΛΕΣ», της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Πιερίας. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι,  η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ αντί εισιτηρίου γινόταν δεκτά τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.α.). 

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Ροδή Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κων/νος Πετρίδης, ενώ το κοινό καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Κυριακού.

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Μουσικό Σχολείο Συναυλία Αφιέρωμα Σταύρος Ξαρχάκος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top