Σάββατο 8 Αυγ 2020 18:12      

To Moυσικό Σχολείο Κατερίνης στην Ισπανία

Στην ιστορική πόλη Alcala de Henares της Ισπανίας, τη γενέτειρα του Ισπανού συγγραφέα του «Δον Κιχώτη» Θερβάντες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+,  δράση ΚΑ229, με τίτλο «Following the waves of music around Europe” από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου 2018 στο Colegio Gredos San Diego.  

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης παρουσίασαν δείγματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε διαφορετικές τάξεις του σχολείου υποδοχής, παρουσίασαν εργασίες που είχαν ετοιμάσει για τα διάφορα είδη της Ισπανικής μουσικής και Ισπανούς συνθέτες, παρακολούθησαν μαθήματα στις «καστανιέτες» και το χορό «Flamenco» και συμμετείχαν επίσης σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ισπανικού σχολείου, παρουσιάζοντας τα είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσική στα αγγλικά.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία της πρώτης κινητικότητας Erasmus+ του προγράμματος στο αμφιθέατρο του σχολείου Gredos San Diego. Τα συμμετέχοντα έθνη, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία, παρουσίασαν μουσική, χορούς και τραγούδια της δικής τους μουσικής παράδοσης. Εν κατακλείδι, όλοι μαζί έπαιξαν και τραγούδησαν μια ρούμπα της ισπανικής μουσικής παράδοσης, το «Εl Porompompero».

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε Ισπανικές οικογένειες και καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητικότητας Erasmus+ αποκόμισαν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες. Ήταν μια αξέχαστη δράση που άφησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και έπεται συνέχεια στις δράσεις, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. 

Ισπανία Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top