Παρασκευή 23 Αυγ 2019 18:52      

Νέα απόφαση φέρνει κύμα αναδρομικών για τους Στρατιωτικούς

Νέο κύμα αναδρομικών είναι πιθανόν να τροφοδοτήσει η απόφαση του 6ου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναμένεται, να κριθεί τελεσίδικα, η επαναφορά ή όχι των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς επίσης των επιδομάτων αδείας. 

Τα συγκεκριμένα επιδόματα είχαν καταργηθεί τον Ιανουάριο του 2013 με τον νόμο 4093/2012.  Μετά τις προσφυγές των  των Ενώσεων Αποστράτων ΕΔ για την περικοπή των συντάξεων, εκδόθηκαν οι υπ' αρ. 2192 – 2196/2014 αποφάσεις του ΣτΕ, βάσει των οποίων οι διατάξεις του επίμαχου νόμου κρίθηκαν εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικές και ανίσχυρες, ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας: "Μεμονωμένες προσφυγές – αγωγές συναδέλφων ενώπιον Μονομελών Διοικητικών Πρωτοδικείων για χορήγηση των ως άνω επιδομάτων δεν τελεσιδίκησαν καθόσον άλλες μεν έγιναν αποδεκτές και άλλες απορρίφθηκαν, ήδη δε εκκρεμεί, κατόπιν εφέσεως του Δημοσίου, η έκδοση αποφάσεως από το 6ο Τμήμα του ΣτΕ."

Από την φαρέτρα τους πάντως τα μέλη των ενώσεων αποστράτων δεν καλούνται να βγάλουν το όπλο των αγωγών, προκειμένου να τους χορηγηθούν τα συγκεκριμένα επιδόματα, αλλά προς αποφυγή παραγραφής, η υποβολή μιας αίτησης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για αναγνώριση της απαίτησης.

Πηγή

Αναδρομικά Στρατιωτικοί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top