Τετάρτη 16 Ιαν 2019 3:56      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα επίθεση Κοντονή κατά των δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας

Την αυτοσυγκράτηση που ζήτησε πριν 48 ώρες από τις φυλακές Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών, την έσπασε ο ίδιος σήμερα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στράφηκε σήμερα κατά των δικαστών και ειδικά αυτών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα, ο Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε τις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου.
           
Παρ΄ όλα αυτά, απευθυνόμενος στους κρατούμενους, καταφέρθηκε κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων είναι κατά περίπτωση 5ετής, 10ετής και 15ετής.
Ο κ. Κοντονής
           
Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους.           
Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας».  

Ο έλεγχος της απόφασης του ΣτΕ

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης στο σημείο εκείνο των δηλώσεων του που κάνει αναφορά για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το χρόνο της   παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή «ελέγχεται».
Πιθανά ο κ. Κοντονής  έκανε την αναφορά αυτή με αφορμή το  άρθρο του πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου ο οποίος εξέφρασε (και) εντάσεις για το σκεπτικό της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ομόφωνη και  τελεσίδικη και  δεν μπορεί να κριθεί σε ανώτερο βαθμό (αφού δεν υπάρχει).

Αλλά και αν ακόμη ο κ. Κοντονής υπαινίσσεται     ότι μπορεί να ζητήσει καταφύγιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) ή στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι αφελές καθώς, πλέον των άλλων, η επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας είναι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και νομολογίας. Μάλιστα,  αν κάποιος κάνει τον κόπο και την διαβάσει θα δεί ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Ε.Ε.
           
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης από τις φυλακές Κορυδαλλού ζήτησε αυτοσυγκράτηση και επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει εμπράκτως την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.
           
Ακόμη, ο κ. Κοντονής απευθυνόμενος στους εγκλείστους των φυλακών Μαλανδρίνου έκανε λόγο για τον Γολγοθά που περνάει η Ελληνικός λαός και ειδικά η νεολαία, για «Ανάσταση» και για ένα τέλος στην περιπέτεια του λαού  ο οποίος θα ανακουφιστεί στο σύνολό του, για  ένα μήνυμα αισιοδοξίας, κ.λπ.

 

 

Επίθεση Σταύρος Κοντονής Συμβούλιο Επικρατείας Δικαστές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top