Πέμπτη 28 Ιαν 2021 3:23      

Νέα έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο στην Κατερίνη παρέδωσε στην κυκλοφορία ο υπουργός Μεταφορών

Το Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο στην Κατερίνη του αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός – Κλειδί  (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) παρέδωσε στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ένα έργο που παραδόθηκε ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια εμπλοκών και καθυστερήσεων. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, δήλωσε ότι η πρόσθεση και η βούληση είναι να «ξεκολλήσουν » όλα τα έργα και πρόσθεσε  ότι  έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις της πέμπτης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός –Κλειδί για να ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2017.

«Ένα έργο που αποδεικνύει στην πράξη τις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να υπάρξει οριστικό  κλείσιμο των ανοιχτών πληγών που αφορούν τα σταματημένα έργα και τις ατέρμονες εργολαβικές διεκδικήσεις του παρελθόντος», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

 Νέα έξοδο στον αυτοκινητόδρομο στην Σκοτίνα

Παράλληλα ανακοίνωσε, ότι εξασφαλίστηκε η κατασκευή και νέας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Κατερίνη - Θεσσαλονίκη προς Λάρισα –Αθήνα με την οποία εξασφαλίζεται η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την παραλία της Σκοτίνας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, βάζει οριστικό φραγμό στην επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο ορίζει ότι δεν μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα έργο αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, όπως και η προσπάθεια και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την διυπουργική επιτροπή που συντονίζει ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομίας για την αλλαγή του τρόπου, που θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι απαλλοτριώσεις δείχνει τα θεσμικά βήματα, που πρέπει να κάνει η χώρα για να μην έχουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Βόρειος Κόμβος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης Σκοτίνα Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός - Κλειδί

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top