Τρίτη 11 Αυγ 2020 3:20      

Νέες μορφές αστυνόμευσης στην Πιερία

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Νέες μορφές αστυνόμευσης στην Πιερία ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Ιδιαίτερα θετική είναι η αποδοχή από τους πολίτες και τους φορείς των νέων μορφών αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι αστυνομικοί με ποδήλατα, σταδιακά την τελευταία διετία εντάχθηκαν στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων, συμβάλλοντας στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Ασφάλεια του πολίτη σύγχρονη και αποτελεσματική Κεντρικός στρατηγικός άξονας των νέων αυτών μορφών αστυνόμευσης είναι η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας από μία αστυνομία, σύγχρονη, αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη. Σε απομακρυσμένες περιοχές του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής κινούνται σε προγραμματισμένα δρομολόγια οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ενισχύοντας την αστυνομική παρουσία και βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης. Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εφαρμόζεται σε Βέροια, Γουμένισσα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη και Σέρρες. Ο Τοπικός Αστυνόμος στον Πλαταμώνα Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εφαρμόζεται σε Αξιούπολη Κιλκίς, Γαλάτιστα Χαλκιδικής, Ευρωπό Κιλκίς, Μαυροθάλασσα Σερρών, Πλαταμώνα Πιερίας, Πρώτη Σερρών, Σκοπό Σερρών και Χανιώτη Χαλκιδικής. Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα αναπτύσσει επαφές με φορείς και πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιηθεί: 4.794 επισκέψεις πολιτών, 230 επισκέψεις σε φορείς, 3.568 θεωρήσεις εγγράφων και διεκπεραίωση διαδικασιών και έχουν επιληφθεί σε 547 υποθέσεις επίλυσης ζητημάτων αστυνομικής φύσης και παροχής συνδρομής.

Από 1η Ιουνίου αστυνόμευση με ποδήλατα στην Παραλία

Σημειώνεται ότι από αρχές Ιουνίου θα εφαρμοστεί ξανά η αστυνόμευση με ποδήλατα στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όπως συνέβη την περσινή θερινή περίοδο. Στόχος της ευέλικτης αυτής αστυνομικής δομής είναι: η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης. Τα αποτελέσματα της περσινής περιόδου Κατά την περσινή περίοδο λειτουργίας του θεσμού πραγματοποιήθηκαν: 306 έλεγχοι ατόμων, 28 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα, 81 έλεγχοι επιχειρήσεων και βεβαιώθηκαν 453 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι με αυτές τις νέες μορφές αστυνόμευσης δημιουργείται ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης και απώτερος στόχος είναι η ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.

Αστυνόμευση Παραλία Ποδήλατα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top