Παρασκευή 22 Μαρ 2019 8:09      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκρός ο ένας από τους δύο ορειβάτες κοντά στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός"

Τραγικό επίλογο είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού για έναν από τους δυο ορειβάτες που τραυματίστηκαν στον Όλυμπο το Σάββατο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο26χρονος  ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200μ. κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», ανασύρθηκε νεκρός.

Συγγενείς και φίλοι 

Σοκαρισμένοι είναι συγγενείς και φίλο. Ο 26χρονος είχε πάει μαζί με τον 25χρονο φίλο του  για ορειβασία  κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο.   Οι δυο νέοι σπούδαζαν σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη, τουριστικές επιχειρήσεις. Εκεί μάλιστα γνωρίστηκαν. Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνη και είναι καλά στην υγεία του.

Ο πατέρας 

«Μόνα τους είχαν πάει τα παιδιά, δεν ήταν με κάποιο ορειβατικό σύλλογο. Και τα δύο πόδια του γιου μου είναι χτυπημένα και για το λόγο αυτό οι γιατροί του έβαλαν γύψο. Και τα δύο παιδιά έπεσαν μαζί στη χαράδρα αλλά τελευταία στιγμή ο γιος μου κατάφερε να πιαστεί από ένα ξύλο ενώ το άλλο το παιδί δεν μπόρεσε να πιαστεί από πουθενά και  έπεσε και χτύπησε πάνω σε ένα στρώμα πάγου.Το παιδί μου είχε Άγιο δίπλα του και σώθηκε.

Ο Θεός και η Αγία Άννα που γιόρταζε χτες το έσωσαν. Μετά ο γιος μου κατέβηκε, πήγε κοντά στο φίλο του, έβγαλε τα ρούχα του, έδεσε το κεφάλι του φίλου του και τον κρατούσε στα χέρια του μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Αλλά δυστυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του, είχε ήδη πεθάνει», λέει στο protothema.gr ο πατέρας του παιδιού που σώθηκε. 

ορειβάτης νεκρός 'Ολυμπος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top