Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 6:35      

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ που κατέπεσε στη Σκύρο

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη χθές ανοιχτά της Σκύρου πριν προσγειωθεί.

Την είδηση του θανάτου του πιλότου ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter. «Ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Aνακοίνωση του ΓΕΑ

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η οποία επιβεβαίωσε τον θάνατο του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

«Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος» καταλήγει.

Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε χθές με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του Μιράζ 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Βαθιά θλίψη 

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε χθές το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας, γενέτειρας του Νικολάου Πλαστήρα, η είδηση του θανάτου του σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους που κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφους M2000-5 της 114ΠΜ/331ΜΠΚ καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον δικό τους Γιώργο.
Φίλοι και συγγενείς μιλούν για έναν έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

νεκρός πιλότος Πτώση αεροσκάφους

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top