Παρασκευή 15 Φεβ 2019 20:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο «κανόνι» ρωσικής εταιρείας εγκλωβίζει χιλιάδες τουρίστες και στην Ελλάδα

Πάνω από 30 πτήσεις της ρωσικής VIM-Avia ακυρώθηκαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα 2000 και πλέον επιβάτες από τη Ρωσία να καθηλωθούν σε ξένα αεροδρόμια, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Πρόκειται για περίπου 20 τακτικές πτήσεις και άλλες 10 πτήσεις τσάρτερ από τρεις ρωσικές πόλεις και έξι ξένες χώρες: την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, περίπου 360 Κινέζοι τουρίστες καθηλώθηκαν στη Λιέγη του Βελγίου λόγω της ακύρωσης πτήσης της VIM-Avia προς το Wuhan, της κινεζικής επαρχίας Hubei. ΟΙ αρχές κατάφεραν να βρουν κατάλυμα μόνον για τους μισούς, ενώ οι άλλοι πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο. 

Ellinair: Έτοιμη να εξυπηρετήσει 

Στο μεταξύ, η ελληνική Ellinair ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων επιβατών με δικά της έξοδα.

Όπως ανακοίνωσε και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών, «η ελληνική αεροπορική Ellinair δήλωσε έτοιμη να μεταφέρει τους επιβάτες της πτήσης τσάρτερ της VIM-Avia με δικά της έξοδα».

Την Τρίτη, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Maxim Sokolov δήλωσε ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια επαναπατρισμού των πελατών της VIM-Avia. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τους Ρώσους τουρίστες που έφθασαν στην Ελλάδα για διακοπές στα αεροπλάνα της VIM-Avia. 

Ρωσικό πρακτορείο TASS Ρωσία Αεροπορική εταιρεία Ellinair

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top