Τετάρτη 16 Ιαν 2019 3:29      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο βιβλίο από τον Τόλκιν γραμμένο 100 χρόνια πριν

Οι λάτρεις του Τόλκιν μπορούν να αρχίσουν να χαίρονται, καθώς κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο του, 100 χρόνια μετά τη συγγραφή της ιστορίας του.

Το βιβλίο του ονομάζεται «Beren and Luthien» και ήρωες της θρυλικής ιστορίας είναι ο θνητός Beren που ερωτεύεται την Luthien, ένα ξωτικό. Και όπως σε κάθε ιστορία αγάπης έτσι και εδώ ο δρόμος των δύο ηρώων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο πατέρας της Luthien είναι αντίθετος στη σχέση της με τον Beren για να τον κρατήσει μακριά από την κόρη του τον στέλνει να εκπληρώσει μια αδύνατη αποστολή πριν τους επιτρέψει να παντρευτούν. Η ριψοκίνδυνη αποστολή είναι να φέρει πίσω το Σιλμαριλ, ένα πολύτιμο κόσμημα των Ξωτικών, από τον μεγάλο τους εχθρό, Morgoth.

Το «Beren and Luthien» περιγράφεται ως μια «πολύ προσωπική ιστορία» που ο Τόλκιν σκέφτηκε να αποτυπώσει σε χαρτί μετά την επιστροφή του από τη Μάχη του Σομμ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συγκεκριμένη ιστορία φαίνεται να είχε μεγάλη σημασία για τον Τόλκιν, καθώς στον κοινό τάφο με τη σύζυγό του, αναγράφονται τα ονόματα των δυο ερωτευμένων ηρώων.

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει αναλάβει ο γιος του συγγραφέα, Κρίστοφερ Τόλκιν.

Το βιβλίο έχει εικονογραφηθεί από τον Άλαν Λι, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για την δουλειά του στην τριλογία ταινιών του Πίτερ Τζάκσον.

Βιβλίο Τόλκιν

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top