Παρασκευή 22 Ιαν 2021 18:59      

ΝΟΔΕ Πιερίας: "Χρέος όλων είναι να δοξάσουμε και να αποδώσουμε τον φόρο τιμής στους αδικοχαμένους"

Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης, θυμού, απόδοσης τιμής και δόξας στους αγαπημένους μας αδερφούς Έλληνες του Πόντου οι οποίοι βίωσαν την θανάσιμη λαίλαπα του Νεοτουρκισμού στις χαμένες μας αλησμόνητες πατρίδες. Μια ημερομηνία ορόσημο με ιδιαίτερη σημασία, η οποία γράφτηκε με το αίμα των προγόνων μας στις δοξασμένες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. 

Πριν από λίγο καιρό σε δημόσιο πάνελ, ο Υπουργός Παιδείας και σημαντικό στέλεχος του Σύριζα κ. Φίλης, αρνήθηκε τη Γενοκτονία μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη περί εθνοκάθαρσης, βασίζοντας την στην επιστημονική έννοια αδιαφορώντας για τις αποφάσεις και την αναγνώριση που έχει γίνει τόσο από το Ελληνικό κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τα περισσότερα κράτη υφηλίου. Ο κ. Υπουργός δεν έπραξε ούτε το αυτονόητο, δηλαδή να δηλώσει την παραίτηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μένει αμέτοχος από το συμβάν. 

Χρέος όλων είναι να δοξάσουμε και να αποδώσουμε τον φόρο τιμής στους αδικοχαμένους που σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα ξεπερνούν τις 400.000 την περίοδο 1914-1923. Ειδικά εδώ στην Κατερίνη η όποια αποτελεί πόλη της Προσφυγιάς. Επιπλέον να αντιδράσουμε όλοι για την αφαίρεση του κεφαλαίου του Παρευξείνιου Ελληνισμού, από την διδασκαλία στην Γ¨ Λυκείου. Με σεβασμό και αγάπη σε αυτούς που έβαλαν το λιθαράκι τους για να γραφτεί η ένδοξη Ελληνική Ιστορία. 

"Την πατρίδαμ' έχασα, άκλαψα και πόνεσα. Λύουμαι κι' αρόθυμο, όι-όι ν' ανασπάλω κι' επορώ". 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας 
Ο Πρόεδρος 
Κουρινιώτης Ιωάννης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

ΝΟΔΕ Πιερίας Γενοκτονία Ποντίων
Scroll to Top