Πέμπτη 28 Ιαν 2021 13:54      

Νοσοκομείο Κατερίνης - Γυναικολογικό: Μεγάλο και σημαντικό έργο

Μεγάλο και σημαντικό έργο γίνεται στο μαιευτικό – γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου Κατερίνης, γεγονός που αποδεικνύεται με αριθμούς για τη χρονιά που πέρασε. Έτσι, το ο 2016 στο Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα πραγματοποιήθηκαν, 428 τοκετοί, 34 χειρουργικές επεμβάσεις ( οι 3 λαπαροσκοπικά) και 207 μικροεπεμβάσεις. Επιπλέον στα Εξωτερικά Ιατρεία έγιναν: 10.430 επισκέψεις, 713 Τεστ Παπανικολάου και 57 μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής εγκύων.

Δωρεάν όλες οι εξετάσεις και οι επεμβάσεις 

Όλες οι εξετάσεις, τοκετοί, χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται δωρεάν για όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες και ανασφάλιστες. Οι ανασφάλιστες απέκτησαν το δικαίωμα αυτό το Μάιο του 2016 με σχετικό νόμο. Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του τμήματος, όπως και όλου του Νοσοκομείου είναι υψηλού επιπέδου.

Το τελευταίο διάστημα προσελήφθησαν πέντε  μαίες από την λίστα του ΟΑΕΔ με 12μηνη σύμβαση, ενώ μέσα στο  2017 θα γίνει πρόσληψη δύο Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ιατρών.

Στο τμήμα εργάζονται τέσσερις Γυναικολόγοι, τέσσερις ειδικευόμενοι Μαιευτικής και δεκαέξι Μαίες.

Τηλ. για ραντεβού: 2351350234 και 2351350235 από τις 7:30πμ – 2:30μμ τις καθημερινές.

Ποιες εξετάσεις γίνονται 

Στο τμήμα πραγματοποιούνται :Τοκετοί, επείγουσες και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, τεστ Παπανικολάου στα Εξωτερικά Ιατρεία στο ισόγειο, παρακολούθηση εγκύων στα Εξωτερικά Ιατρεία στο ισόγειο, γυναικολογικές εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία στο ισόγειο.

Η υποδομή 

Στον χώρο της Κλινικής στον 1ο όροφο υπάρχουν 8 θάλαμοι με 23 ανεπτυγμένες κλίνες.
Υπάρχουν χώροι: περιποίησης και φροντίδας νεογνών, δωμάτιο θηλασμού, αίθουσα παραλαβής των επιτόκων,δωμάτιο για τα μαθήματα της ψυχοπροφυλακτικής των εγκύων, ιατρείο εξέτασης των εσωτερικών ασθενών.

Επίσης το Μαιευτήριο διαθέτει: τρείς αίθουσες ωδινών – τοκετών,ένα χειρουργείο για μικροεπεμβάσεις και ένα  χώρο ανάνηψης των νεογνών όπου μένουν τις πρώτες ώρες μετά την γέννηση με συνεχή παρακολούθηση

Νοσοκομείο Γυναικολογικό Τμήμα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top