Τρίτη 21 Μάιος 2019 9:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντ.Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν πρότεινε ποτέ ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι «σε ό,τι με αφορά ουδέποτε συζήτησα μια τέτοια ονομασία».

Υπογράμμισε ότι η θέση της ΝΔ ήταν συγκεκριμένη: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων». Σημειώνει ακόμη πως «αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα» και υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την οποία απειλεί ο κ. Κοτζιάς».

Μείωση φόρων - Άσφ. Εισφορών 

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ ως κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει δική της πολιτική η πρώην υπουργός σημειώνει ότι προτεραιότητά είναι η μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η διευκόλυνση και ενίσχυση των επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά και υποστηρίζει ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και εταίρων η υψηλή φορολογία και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά και καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Μεταναστευτικό – Τουρκία 

Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Τουρκίας, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει πιο αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και εκτιμά ότι «τυχόν ακύρωση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και πρόβλημα για την Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις».

Ντόρα Μπακογιάννη Νέα Δημοκρατία Θέση Μακεδονία Σκοπιανό Ονομασία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top