Κυριακή 26 Μάιος 2019 10:32      

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, έγινε με την  καθιερωμένη  τελετή του αγιασμού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Τον αγιασμό τέλεσαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Διονύσιος Γκόλιας και ο π. Δημήτριος Γκόλιας, εφημέριοι του ιερού ναού της Αγίας Άννας.  Ευχές και παραινέσεις έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες ο π. Διονύσιος και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Δήμου Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Ντόντης,  ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Λυκείου κ. Γεώργιος Καλαϊτζίδης και οι Διευθυντές των δύο σχολείων, ο κ. Αθανάσιος Κωνσταντίνου του 3ου Γυμνασίου και ο κ. Γεώργιος  Περδίκης του 3ου ΓΕΛ.
      Παραθέτουμε την ομιλία του Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου: 
      Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία και δύναμη για μια καλή, δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά.
      Το σχολείο σας υποδέχεται και τη φετινή χρονιά για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στη βασική μας αποστολή. 
      Από τη θέση του Διευθυντή του Λυκείου επιθυμώ να σας βεβαιώσω ότι όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο σχολείων και οι λοιποί εργαζόμενοι, έχουμε ως κύριο μέλημα την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών ώστε η φοίτησή σας στα δύο σχολεία του συγκροτήματος, στη χρονιά που αρχίζει, να γίνεται μέσα σε ένα ασφαλές, άνετο και υποστηρικτικό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό  έχουν γίνει από το καλοκαίρι επισκευές, συντηρήσεις και άλλες εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο. Θέλουμε στο σχολείο να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα, να είναι το δεύτερο σπίτι σας. Στο έργο μας αυτό έχουμε τη συμπαράσταση και υποστήριξη της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και των σχολικών συμβούλων, της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, και των γονέων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
      Με τη συμβολή όλων έχουμε ετοιμάσει τους σχολικούς χώρους ώστε να είναι έτοιμοι να σας υποδεχτούν. Επίσης, το διδακτικό προσωπικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι παρόν και τα βιβλία σας περιμένουν να τα παραλάβετε σήμερα, ώστε από αύριο  να αρχίσει το διδακτικό μας έργο. 
      Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
      Το σχολείο στις σύγχρονες οργανωμένες κοινωνίες έχει ένα κρίσιμο ρόλο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή στην οποία δέχεστε ένα καταιγισμό μηνυμάτων, πληροφοριών και επιρροών: να σας βοηθήσει να συγκροτήσετε τα σωστά νοήματα και να ερμηνεύετε με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο όλα τα θαυμαστά και περίπλοκα αλλά συχνά και τραγικά που συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω μας. Για να κατακτήσετε όμως αυτή την ικανότητα, χρειάζεται να καταβάλετε και σεις κόπο και προσπάθεια. Από την πλευρά μας μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι η διδασκαλία και η μάθηση θα γίνονται με ευχάριστο και πρόσφορο τρόπο, με πολλές δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο, ώστε να ικανοποιούν τη φυσική σας περιέργεια και την έφεσή σας για γνώση. 
      Σας καλούμε να δείξετε εμπιστοσύνη στο σχολείο, που είναι ένας αξιόπιστος θεσμός μέσα σε ένα κόσμο που υποφέρει από κρίσεις, απογοητεύσεις  και αβεβαιότητα. Ιδιαίτερα το σχολικό μας συγκρότημα (3ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕ. Λύκειο) έχει επιτελέσει κατά την προηγούμενη χρονιά με ικανοποιητικό τρόπο το μορφωτικό και παιδαγωγικό του έργο και είχε ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία στην εισαγωγή στις ανώτατες σχολές, τόσο σε ποσοστό εισαγομένων (περίπου 80%)  όσο και στην ποιοτική σύνθεση των σχολών που πέρασαν οι απόφοιτοι του σχολείου μας.  Θα ήθελα και με τη σημερινή ευκαιρία να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και τις οικογένειές τους και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και πρόοδο στην ακαδημαϊκή τους ζωή.
      Θα ήθελα ακόμη να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα παιδιά της Α΄ Λυκείου τα οποία θα γνωρίσουν σημαντικές αλλαγές που ετοιμάζονται για τη Β΄ και Γ΄ τάξη του Λυκείου, με στόχο την παροχή καλύτερης παιδείας στη λυκειακή βαθμίδα της εκπαίδευσης. Σας ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στην πολιτεία και στους καθηγητές σας και να είστε βέβαιοι που ότι θα σας βοηθήσουμε με υπευθυνότητα να πετύχετε τους στόχους σας στην κρίσιμη αυτή φάση της ζωής σας.
      Σας καλώ όλους να έχετε εμπιστοσύνη στο σχολείο, να παρακολουθείτε τα μαθήματά σας με αισιοδοξία,  κέφι και επιμονή και να συμμετέχετε στη σχολική ζωή, να συνεργάζεστε με τους καθηγητές σας και να είστε βέβαιοι ότι η προκοπή και η επιτυχίας σας θα είναι για το καλό το δικό σας και της πατρίδας μας και θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο κόσμο, περισσότερο ανθρώπινο και δημοκρατικό.
      Ας ακούσουμε τον ποιητή που λέει «Από μας η άνοιξη εξαρτάται».   
      Σας εύχομαι και πάλι ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ.
       Από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

Αγιασμός Νέα σχολική χρονιά 3ο ΓΕΛ Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top