Παρασκευή 22 Μαρ 2019 14:17      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης ομιλητής στην Δ΄ Σύναξη Κατηχητών

Την Κυριακή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», η Δ΄ Σύναξη Κατηχητών του Γραφείου Νεότητας. Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.

Το θέμα που ανέπτυξε ο ομιλητής στην εμπνευσμένη εισήγησή του ήταν «Διακονώντας με ευθύνη και πνευματικότητα». Τόνισε την αξία της προσωπικότητας του κατηχητή και ότι πρέπει όποιος διακονεί σε αυτό το ευθυνοφόρο έργο να διάγει το βίο του με μετάνοια, μυστηριακή ζωή και προσωπικό αγώνα.

Τόνισε επίσης την αξία του παραδείγματος και ότι πρέπει να βιώνουμε μια κοινωνία αγάπης. Θέλοντας τέλος να τονίσει την αξία της επιμελημένης προετοιμασίας για τον κατηχητή, είπε ότι το επόμενο μάθημα αρχίζει μόλις τελειώσει το προηγούμενο. Μετά την εισήγηση ακολούθησε ωφέλιμος διάλογος και δόθηκαν στους κατηχητές οδηγίες για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τις Κατηχητικες Συνάξεις.
       

Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος Μπόγρης Κεντρικός ομιλητής Ιερά Μητρόπολη Δ' σύνταξη κατηχητών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top