Δευτέρα 25 Μαρ 2019 11:38      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Ο Άρτος ο Επιούσιος": 18 χρόνια προσφοράς και αγάπης σε αδύναμους συμπολίτες μας

Για 18 και πλέον  χρόνια η  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  προσφέρει ακούραστα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη , ουσιαστικά και αθόρυβα, μέσω των συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος».

Σε καθημερινή βάση υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Τορτοπίδη, π. Ευάγγελου Πουλατσίδη και π. Κυριάκου Κοκελίδη και των εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού οι οποίες διανέμονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 

«Κατά την περίοδο της κρίσης οι ανάγκες αυξήθηκαν» εξηγεί ο π. Κυριάκος Κοκελίδης, όμως αυξήθηκαν και οι εθελοντές για να συνδράμουν. Οι δυνατότητες θα είναι ακόμη καλύτερες για περισσότερα συσσίτια όταν γίνει η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις.

Το Συσσίτιο στεγάζεται στο κτηριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Επί τόπου παρασκευάζεται το φαγητό και

Έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Συσσιτίου, με σκοπό την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού αυτού έργου, κάτι που ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες συνανθρώπων μας. 

Η λειτουργία του Συσσιτίου υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές , φορείς και  επιχειρήσεις του νομού, που αναγνωρίζουν το σημαντικό αυτό έργο της Εκκλησίας. 

Στόχος είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ιερείς να σταματήσει κάποια στιγμή να υπάρχει αυτή η  φιλανθρωπική δράση, να μην υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που θα στερούνται το φαγητό. 

Όμως μέχρι να έλθει εκείνη η μέρα, αν έλθει, είναι βέβαιο ότι οι αφανείς αυτοί ήρωες  που στηρίζουν την δράση αυτή θα συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο, όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.  

 

Ιερά Μητρόπολη Συσσίτια Προσφορά αγάπης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top