Πέμπτη 24 Σεπ 2020 15:39      

Ο δ. σ. Ν. Κατανάς διοικητής της δομής

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ Κ. ΜΗΛΙΑΣ

O δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό του δημάρχου «Εκκίνηση» κ. Νίκος Κατανάς, είναι ο διοικητής της δομής προσωρινής υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Κ. Μηλιά, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Επίσης ορίστηκαν οι διοικητές σε 31 ακόμη υφιστάμενες δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η θητεία του κ. Κατανά θα είναι ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης. Θα ακολουθήσει η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για τρεις μήνες. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των δομών, μέσω των διαγωνισμών που θα προκηρύξει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για τρία έτη, με δυνατότητα ανανέωσης και για μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο οι διορισμοί των διοικητών «θα συμβάλλουν στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.

Τα συγχαρητήρια του δημάρχου Κατερίνης

Ο δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασε με ανακοίνωση του τα θερμά τους συγχαρητήρια: «Θερμά συγχαρητήρια στο δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης Νίκο Κατανά, που με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίστηκε Διοικητής της υφιστάμενης Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας Κάτω Μηλιάς. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει για την εύρυθμη λειτουργία της».

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς έως σήμερα, η διοίκηση των δομών ασκούνταν από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top