Κυριακή 9 Αυγ 2020 13:52      

Ο Δήμος Κατερίνης στην ελληνική τουριστική έκθεση ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Για πρώτη  φορά  ο Δήμος Κατερίνης  συμμετέχει  στην μεγάλη διοργάνωση , της  5ης  έκθεσης τουρισμού Πολωνίας , στην GRECJA PANORAMA  που πραγματοποιείται στο μεγάλο κλειστό στάδιο της Βαρσοβίας.

Ο Δήμος Κατερίνης  με ένα μεγάλο περίπτερο θα προβληθεί  στους τομείς τουρισμού  και γαστρονομίας .Οι Πολωνοί γνωρίζουν τη Κατερίνη και τις ακτές της από τον περασμένο αιώνα, από τα πρώτα βήματα της μετάβασής τους  στην ελεύθερη οικονομία. Ήταν από τους πρώτους λαούς των πρώην κομμουνιστικών χωρών που έφτασαν μέχρι την Ελλάδα. Η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο επιθυμητό τουριστικό προορισμό  διακοπών με  1.250.000  τουρίστες  τον περασμένο χρόνο.

Ο Δήμος Κατερίνης  θα προβάλει  την Παραλία Κατερίνης , την Ολυμπιακή Ακτή,  την παραλία Κορινού   όπως επίσης  τους ορεινούς προορισμούς των Πιερίων,  το Ελατοχώρι    με  το χιονοδρομικό  κέντρο,  τον θρησκευτικό τουρισμό, τον ιατρικό τουρισμό και τον  μαθητικό  και φοιτητικό  τουρισμό  για  την περιοχή της Κατερίνης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης  Κώστας Κουκοδήμος   ειδικά προσκεκλημένος  από την Διοίκηση  της διοργάνωσης  μαζί με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Πολωνία, θα   κόψουν την κορδέλα των  εγκαινίων  της έκθεσης το Σάββατο 7Δεκεμβρίου 2019  στις 10.00 το πρωί .

Ο Δήμαρχος  Κατερίνης  θα έχει συναντήσεις  με  τη Νικολέτα Νικολοπούλου διευθύντρια του ΕΟΤ  στην Πολωνία  και τον διευθυντή εμπορικών σχέσεων της Πρεσβείας μας  κύριο Φραγκουλίδη.

Η Αντιδημαρχεία τουρισμού  του Δήμου Κατερίνης  όπου ηγείται  ο Γιώργος Νταντάμης επιμελείται την συμμετοχή του Δήμου   Κατερίνης σε αυτή την διοργάνωση  με σκοπό   την αναβάθμιση των σχέσεων τουρισμού  με την φίλη χώρα   σε όλους τους τομείς,  από  τις διακοπές του καλοκαιριού,  στο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό και ασφαλώς για τον ιατρικό τουρισμό καθώς  σήμερα η Κατερίνη διαθέτει  σύγχρονες μονάδες ιατρικού ενδιαφέροντος . Σημαντική θα είναι και  η πρόσκληση   για εκδρομές μαθητών και φοιτητών   της Πολωνίας   τις  περιόδους  Άνοιξη και Φθινόπωρο .

Η έκθεση  GRECJA PANORAMA   διαθέτει  ειδικά διαμορφωμένο χώρο  για την έκθεση ελληνικών προϊόντων διατροφής.  Το περίπτερο του Δήμου μπορεί να προβάλλει τοπικά προϊόντα  διατροφής   που παράγονται στην περιοχή.   Οι Πολωνοί  ενδιαφέρονται για τα ελληνικά προϊόντα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι αυξάνονται  οι εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Πολωνία  σε προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι , η φέτα, το κρασί , τα αρωματικά  φυτά του βουνού, οι μαρμελάδες  και οι κομπόστες φρούτων κ.α.

Η  έκθεση  GRECJA PANORAMA   διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πολωνία  πριν  πέντε  χρόνια , με αποκλειστική  παρουσίαση  την Ελλάδα  ως προορισμό  καλοκαιρινών διακόπων.  Σ’ αυτή  την προσπάθεια συνέβαλε   η Διοίκηση  της Πρεσβείας  της Ελλάδος   στην Πολωνία  με τον πρέσβη μας κύριο Ευάγγελο   Τσαούση   και την υπηρεσία  εμπορικών υποθέσεων  της Ελληνικής Πρεσβείας   και του Διευθυντού  κυρίου Φραγκουλίδη.  Στα χρόνια αυτά η  έκθεση  ενδυναμώθηκε με  παράλληλες  εκδηλώσεις  και σήμερα  αποτελεί  μια  καθιερωμένη   σημαντική διοργάνωση  στον τομέα του τουρισμού  στην πρωτεύουσα της φίλης χώρας.

Στην έκθεση   συμμετέχουν  Δήμοι  και Περιφέρειες  από όλη την Ελλάδα,  από την  Κρήτη και Πελοπόννησο, Ρόδο  και Δωδεκάνησα, Θεσσαλία Ήπειρο  και Επτάνησα   ενώ στον τομέα  των Ελληνικών προϊόντων και γαστρονομίας  Έλληνες παραγωγοί  και μεταποιητικές εταιρείες.

Η Κατερίνη , συμμετέχει  για πρώτη φορά σε αυτή την διοργάνωση  με ένα  μεγάλο περίπτερο που  επιμελείται   ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης,  ενώ η πρόσκληση   προς τον Δήμαρχο Κατερίνης , από την Διοίκηση της έκθεσης  προκειμένου  να τελέσουν τα εγκαίνια με τον Έλληνα Πρέσβη στην Πολωνία  έγινε αποδεκτή. 

Ο  Διευθυντής  της έκθεσης και της North  events  κύριος Λεωνίδας Μπαμπάνης  δήλωσε: " Φέτος η έκθεση  Grecja Panorama   προβάλλει  ιδιαίτερα  τους προορισμούς διακοπών στην Βόρεια  Ελλάδα  και ένας προορισμός  στην κεντρική Μακεδονία  είναι και η Κατερίνη  μια πόλη  που γνωρίζουν  οι Πολωνοί  τουρίστες  από τις οικογένειες τους  που πήγαιναν τότε οδικώς για ολιγοήμερες διακοπές  στην δεκαετία  του 70  και του 80.  Θεωρήσαμε  πως ο Δήμαρχος της  Κατερίνης  και Ολυμπιονίκης  Κώστας Κουκοδήμος  θα μας κάνει την τιμή  και μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδας  Ευάγγελο   Τσαούση   να εγκαινιάσουν  την 5η  μεγάλη έκθεση  Grecja Panorama   εδώ στην πρωτεύουσα της Πολωνίας  το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  στις 10 το πρωί   στο μεγάλο κλειστό στάδιο της πρωτεύουσας" 

Ρεπορταζ
Βασίλης Κατερινόπουλος

Δήμος Κατερίνης Πολωνία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top