Δευτέρα 23 Σεπ 2019 16:22      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δράκος του Ντύσελντροφ: H προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι προβολές ταινών από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος ‘Κινηματογράφος και Δικαιοσύνη’. Την επόμενη Δευτέρα (26 Νοεμβρίου)  προβάλλεται στις 19.30 η ταινία ‘Μ-Ο δράκος του Ντύσελντροφ’, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ):

Ο δράκος του Ντύσελντροφ (1931) σε σκηνοθεσία: Φριτζ Λανγκ

Βερολίνο, αρχές 1930. Η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει μόνο παιδιά. Ο «δράκος» αυτός, καταφέρνει και ξεφεύγει συνέχεια και ο αριθμός των παιδιών που εξαφανίζονται μεγαλώνει. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος μπορεί να είναι αλλά ο δολοφόνος έχει ένα χαρακτηριστικό: σφυρίζει πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό από ένα κομμάτι κλασικής μουσικής… Στο μεταξύ, η υποψία πλανάται στον αέρα και οι άνθρωποι ψάχνουν ανάμεσά τους τον στυγνό δολοφόνο.

Η αστυνομία κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσει τον δολοφόνο, φρουρεί κάθε δρόμο και ερευνά τις συνοικίες σπιθαμή προς σπιθαμή. Παράλληλα, ο υπόκοσμος της περιοχής αποφασίζει να αναλάβει δράση! Οι μικροκακοποιοί και οι κλέφτες, δυσανασχετούν με τη βαριά αστυνόμευση της περιοχής, που δεν τους επιτρέπει πια να κάνουν τις απατεωνιές τους, και αποφασίζουν να βρουν αυτοί μόνοι τους τον δολοφόνο και να δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό. Πράγματι, σύντομα ο δολοφόνος πέφτει στα χέρια των κακοποιών, οι οποίοι τον πάνε σε ένα λαϊκό δικαστήριο δικό τους, με σκοπό την αυτοδικία...

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ΤΕΙ Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top