Παρασκευή 27 Νοε 2020 11:44      

Ο Εμμανουήλ Ι. Νταμπώσης στο κοινό της Κατερίνης

Έχει επικρατήσει η άποψη,  ότι, μια ζωγραφιά μιλά σε χίλιες γλώσσες, αφού είναι «σιγώσα ποίηση». Ένα αντίστοιχο αποτύπωμα διακρίνει κανείς  στα έργα του  ταλαντούχου 17χρονου Εμμανουήλ Ι. Νταμπώση, μαθητή της Γ’ Τάξης του Β’ ΕΠΑΛ, και «Βενιαμίν» της Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικής Δημιουργίας, που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, στην Αστική Σχολή.

Ο νεαρός δημιουργός συστήθηκε στο ευρύ κοινό, τον Οκτώβριο του 2015, όταν φιλοτέχνησε το θέμα της αφίσας του αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», δημιουργία που κέρδισε τις εντυπώσεις. Επιπλέον, θέματα που πάντα με μεράκι αποτυπώνει στα έργα του κοσμούν τις αφίσες εκδηλώσεων πολιτιστικών συλλόγων, φορέων κ.α.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι η  πρώτη του συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, με έργα που η θεματολογία τους αντλεί έμπνευση από την παράδοση, την εκκλησιαστική ζωή και την ελληνική ιστορία, ενώ  όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία και τον τρόπο που  φιλοτεχνεί τα έργα του: «εντυπωσιάζει με την ευκολία με την οποία χειρίζεται τα υλικά σα να σχεδιάζει με μολύβι σε χαρτί».

Ο ταλαντούχος δημιουργός έκανε τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική τέχνη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ενώ το εξαιρετικό για την ηλικία του επίπεδο τεχνικών γνώσεων και εικαστικής ευαισθησίας αποτελούν εχέγγυα ότι το ταξίδι του στη φαντασία και την προσέγγιση της ζωγραφικής τέχνης θα είναι συναρπαστικό!

Εμμανουήλ Ι. Νταμπώση μαθητής Γ’ Τάξης Β’ ΕΠΑΛ Ο ταλαντούχος 17χρονος ζωγράφος Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Έκθεσης Εικαστικής Δημιουργίας Αστική Σχολή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top