Παρασκευή 4 Δεκ 2020 4:58      

Ο Ευάγγελος Γερολιόλιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Δίου - Ολύμπου

Την υποψηφιότητα του για  τη θέση του δημάρχου στον δήμο Δίου Ολύμπου στις επόμενες εκλογές, ανακοίνωσε  χθες το απόγευμα ο κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος σε συνέντευξη τύπου από το Λιτόχωρο. 

Όπως ανέφερε, η  απόφασή του αυτή δεν αποτελεί  μόνο προσωπική επιλογή, αλλά εδράζεται και στην παρότρυνση πολλών συνδημοτών, να θέσει  τις όποιες δυνάμεις του στη διάθεσή τους και να ηγηθεί  μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του Δήμου. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα έχει τη στήριξη της Ν.Δ τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ζητήσει τη στήριξη της Ν.Δ υπογραμμίζοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ικανές να βρουν τις αξιόλογες συνθέσεις που υπάρχουν.  

Η διαδρομή 

«Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή στους περισσότερους συνδημότες, αλλά και αντέχει –θέλω να πιστεύω- σε ένα διεισδυτικό βλέμμα από όλους.  Στην καθημερινή μας πορεία ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές μας, οι θέσεις  και η στάση μας, οι πρακτικές μας. Αυτό λοιπόν που σήμερα ορίζεται ως το επόμενό μου βήμα, έχει σίγουρα παρακαταθήκες στις προηγούμενες δράσεις μου και εν προκειμένω στην ενεργό συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Γερολιόλιος. 
«Κακή εικόνα της σημερινής δημοτικής ηγεσίας» 

« Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη καθημερινότητα  των πολιτών είναι καθοριστική. Και  η πολιτική, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο,  μετριέται από το  παραγόμενο αποτέλεσμα, το οποίο στο Δήμο μας την τελευταία περίοδο είναι δυστυχώς μικρό˙ απόρροια της κακής εικόνας της σημερινής δημοτικής ηγεσίας» σημείωσε και πρόσθεσε  ότι   απαιτείται ένα άλλο ύφος στην ενάσκηση των καθηκόντων, περισσότερη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων, συνέργεια στην υλοποίηση, πιο αποδοτική και αποτελεσματική διοίκηση.   

Γιατί τώρα η ανακοίνωση υποψηφιότητας 

Όπως επεσήμανε,  ενα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία. Είναι απαραίτητα λοιπόν τα χρονικά περιθώρια ώστε να αναζητηθούν οι συνθέσεις και οι κοινωνικές συμμαχίες που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για  να πετύχει ευρεία συναίνεση και να γίνει πρόταση  αποδοχής και νίκης.  Θα αναζητηθούν, ξεπερνώντας  τα κομματικά στεγανά, άξιοι και ικανοί άνθρωποι, σε όλο το πολιτικό φάσμα για να πλαισιώσουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής.  Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία .

Ανεξάρτητα από τη μορφή των αλλαγών που επίκεινται στον εκλογικό νόμο, χωρίς δεύτερες σκέψεις,  θέτει  καθαρά στην κρίση των συνδημοτών του την υποψηφιότητά του. 

Χρειάζεται να δώσουμε στο Δήμο μας στόχευση καθαρή και να επανα-οριοθετήσουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει τα οφέλη από τον ανεξάντλητο πλούτο του τόπου μας. Να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει ο μύθος και η ιστορία του, αλλά και η αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν σήμερα.  Με πολιτικές τολμηρές, με προσανατολισμούς εξωστρεφείς, με συνεργασίες, προτάσεις, μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε στον δημότη υπηρεσίες και συνθήκες καθημερινότητας, καλύτερες από αυτές που βιώνει σήμερα. 

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω έχουμε δύο επιλογές: Ή να μείνουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας κάποιοι άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας, ή να αναλάβουμε δράση.  Με αίσθηση ευθύνης και μετά λόγου γνώσεως, επιλέγουμε το δεύτερο.

 

 

υποψηφιότητα Δήμος Δίου - Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top