Τετάρτη 23 Ιαν 2019 17:43      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης Κουρινιώτης εκ νέου πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πιερίας

Κάλπες στήθηκαν χθες, Κυριακή στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των νέων προεδρείων των τοπικών κομματικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισαν για τρεις διαφορετικές διαδικασίες: την εκλογή των νέων Δ.Σ. στις 66 ΝΟΔΕ (Νομαρχιακές Οργανώσεις) και τις 339 ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Οργανώσεις), καθώς και 1.000 συνέδρων για το κορυφαίο κομματικό όργανο που προγραμματίζεται να συνεδριάσει το προσεχές φθινόπωρο.
 
Οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως «η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης». Σημειώνεται ότι σε προχθεσινό του άρθρο ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε ακόμα ότι «για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου».
 
 
Εντυπωσιακή η συμμετοχή των πολιτών
Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων ήταν, όπως τονίζει η ΝΔ, ήταν εντυπωσιακή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ., 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία. «Ο αριθμός είναι πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. Επισημαίνεται δε, ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά».
 
Στην Πιερία
Μαζική ήταν η συμμετοχή των μελών της ΝΟΔΕ Πιερίας στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκαν χθες στην περιοχή, σε τρία εκλογικά τμήματα που στήθηκαν αντίστοιχα στους τρεις Δήμους της Πιερίας. Στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας, στα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ στο Αιγίνιο και στο Δημαρχείο στην Κονταριώτισσα.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 7:00 το βράδυ και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ο.Β» η συμμετοχή έφτασε στο 80% περίπου των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους (2.620 από τους 3.300) .   
Λίγο πριν κλείσει το σημερινό φύλλο του «Ο.Β.» και σύμφωνα πάντα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πιερίας εκλέγεται εκ νέου ο νυν πρόεδρος Γιάννης Κουρινιώτης έναντι του Μπάμπη Μπρουσκέλη.  

Η ανάρτηση του κ.Μπρουσκέλη

Ο κ. Μπρουσκέλης συνεχάρη τον κ. Κουρινιώτη σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το αύριο θα μας βρει μαζί στους αγώνες και στις επάλξεις για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

“Κάναμε ένα ωραίο αγώνα μαζί με τους φίλους και συνεργάτες μου.
Αποδέχομαι με απόλυτο σεβασμο την απόφαση των μελών του κόμματος μου και συγχαίρω τον συνυποψηφιο μου Γιάννη Κουρινιωτη για τη νίκη του.
Το αύριο θα μας βρει μαζί στους αγώνες και στις επάλξεις για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας....!!
Σας ευχαριστώ όλους σας!!”

 Στις τρεις ΔΗΜΤΟ εκλέγονται εκ νέου οι τρεις εν ενεργεία πρόεδροι. Στην ΔΗΜΤΟ Κατερίνης ο Σπύρος Κουλκουδίνας, στην ΔΗΜΤΟ Δίου Ολύμπου ο Θεόδωρος Πυρόβολος και στην ΔΗΜΤΟ Πύδνας Κολινδρού ο Γιώργος Αριστείδους.  
Όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα για την σταυροδοσία και εκλογή μελών στην ΝΟΔΕ, των μελών των ΔΗΜΤΟ και των συνέδρων θα είναι σήμερα γνωστά και μπορείτε να τα δείτε στο olympiobima.gr.

Γιάννης Κουρινιώτης πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top