Τετάρτη 17 Ιουλ 2019 2:16      

Ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης γιόρτασε τα 34 του χρόνια

34 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΧΟΚ)
Στο φυσικό του περιβάλλον, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, με παρούσα τη Διοίκηση, αλλά και τον πυρήνα από τους εμπνευστές και στυλοβάτες λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, Ο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ γιόρτασε τα 34 χρόνια από την ίδρυσή του και έκοψε την Πίτα για τη νέα χρονιά. Εκεί ήταν το χθες, το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο της χιονοδρομίας στην Πιερία! 

Ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης μέσα από συνεπείς και οργανωμένες δράσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει πλέον δημιουργήσει την πρώτη γενιά στελεχών και εκπαιδευτών που κατάγονται από την Πιερία! Κάποιοι από αυτούς ήρθαν κοντά μας ως μικροί φίλοι,  έμαθαν σκι, έγιναν αθλητές, έκαναν το ΧΟΚ γνωστό σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή τους στο Εθνικό Πρωτάθλημα και σήμερα ως στελέχη εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τη νέα γενιά. Είναι η δική μας οικογένεια!!!

Ο ΧΟΚ, ως φυσικός εκφραστής και πρωτοπόρος της χιονοδρομίας στο Νομό Πιερίας, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης και λειτουργίας του Χ.Κ. Ελατοχωρίου και στηρίζει μέσα από στρατηγικές πρωτοβουλίες, αλλά και την συνεπή δράση του κάθε χρόνο, τη διάδοση της χιονοδρομίας, την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και την καταξίωση του Χιονοδρομικού μας κέντρου Διεθνώς, στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία. 
Με πρωτοβουλία του ΧΟΚ το Χ.Κ. Ελατοχωρίου συγκαταλέγεται στον παγκόσμιο χάρτη των Πιστοποιημένων Χιονοδρομικών Κέντρων όπου μπορούν να διεξαχθούν Διεθνείς αγώνες Αλπικού Σκι.

Στο παρελθόν έχει αναλάβει τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, με διεθνείς συμμετοχές, ενώ φέτος στις 23 & 24 Φεβρουαρίου πρόκειται να διεξαχθεί ο Αλπικός Αγώνας Σκι «ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Παμπαίδων – Πανκορασίδων», με την Αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων      

Ο Πρόεδρος του ΧΟΚ κος Γιώργος Καπετανάκης καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς καλεσμένους στην εκδήλωση  ανέφερε μεταξύ άλλων : «Μαζί μας είναι κος Κώστας Γκλάρας, Πρόεδρος του Χ.Κ. Ελατοχωρίου, ο κος Γιώργος Μέλλιος, Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Ελατοχωρίου, (Βασικού Μετόχου του ΧΚ Ελατοχώρίου) και ο κος Σάββας Σιονακίδης Ιδρυτικό Μέλος, ψυχή και Αντιπρόεδρος του Χ.Ο. Κατερίνης, οι οποίοι μαζί με τον κο Στέφανο Χάιτα (που απουσιάζει σήμερα), Ιστορικό Πρόεδρο του Χ.Ο.Κ. και πατριάρχη της χιονοδρομίας στην Πιερία, προχώρησαν και έκαναν το Όραμα πράξη, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό Χιονοδρομικό Κέντρο που αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Με την καθοριστική συνδρομή και τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης σήμερα το Χ.Κ. Ελατοχωρίου, μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και το πλέον υγειές Χιονοδρομικό Κέντρο σε όλη την Ελλάδα. Όλοι εμείς σήμερα σας ευχαριστούμε πολύ και είμαστε ευγνώμονες και πολύ χαρούμενοι καθώς με τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειές σας και πάντα με αρμοστή και αποτελεσματική συνεργασία,  έχετε εξασφαλίσει την λειτουργία και τη βιωσιμότητα  του Χιονοδρομικού Κέντρου και για τις επόμενες γενεές, ανοίγοντας νέους δρόμους για την Πιερία και τον αθλητισμό» 

Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης Κοπή πίτας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top