Τετάρτη 15 Ιουλ 2020 7:53      

Ο κορονοϊός κτύπησε και την Κατερίνη

Η Πιερία έχει το πρώτο θύμα κορονοιού. Πρόκειται για 65χρονο επαγγελματία, ο οποίος πήγε χθες στο Νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα δύσπνοιας, και αφού διαγνώσθηκε με τη νόσο μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ορφανό κρούσμα καθώς δεν έχει ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού, ούτε έχει έλθει σε επαφή με άτομο το οποίο έχει διαγνωσθεί με τον ιό.

Η Κατερίνη χθες ήταν μια έρημη πόλη. Κλειστά ήταν όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής ακόμη και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών!

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ πρέπει να μείνουν κλειστά τα:

*Εμπορικά κέντρα

*Μπαρ, καφέ και καφετέριες

*Όλη η εστίαση εκτός από delivery και τα take away

*Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

*Κέντρα αισθητικής

*Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ που από σήμερα λειτουργούν με λιγότερους υπαλλήλους, φαρμακεία και φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα και το λιανεμπόριο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

"Η εξάπλωση και διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας", τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε από τα συνολικά νέα κρούσματα υπάρχουν 11 τα λεγόμενα «ορφανά», εκ των οποίων τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Έχουν ολοκληρωθεί συνολικά περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι και μόνο τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει πάνω από 1000.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 190 δηλαδή 73 επιπλέον σε σχέση με την Πέμπτη, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση, και γι'αυτό το λόγο επεκτείνονται οι απαγορεύσεις.

κορονοϊός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top