Τρίτη 7 Ιουλ 2020 15:21      

Ο σχεδιασμός για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας στο επίκεντρο της Σύσκεψης υπό το Γ.Γ. ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο εντάσσεται η θωράκιση και η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καλείται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), υπό το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χραδαλιά, το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και με τη συμμετοχή Δημάρχων και αιρετών εκπροσώπων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα δύο νέα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, τον «Δάρδανο» και τον «Ιόλαο» που θα ανακοινωθούν επισήμως στις 25 Νοεμβρίου 2019, με τα οποία η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες από πλημμύρες και πυρκαγιές ανά τη χώρα, ενώ παράλληλα θα θωρακίσει την Τ.Α από πλευράς διαδικασιών και δράσεων Πολιτικής Προστασίας. «Στο εξής αλλάζουν όλα και σε συνεργασία με την Τ.Α  θα δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που κράτησαν πίσω την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

O νέος πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ
Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Καϊτεζίδης, δήλωσε πως οι Δήμαρχοι και σύσσωμοι οι αιρετοί στην Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχουν στο νέο σχεδιασμό, επιθυμώντας να καλύψουν τις παθογένειες του παρελθόντος. «Θα στηρίξουμε το νέο σχεδιασμό, γιατί θέλουμε την Αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια και συνομιλήτρια των σημαντικών πρωτοβουλιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Τ.Α βασικός βραχίονας Πολιτικής Προστασίας»

O  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Μιλώντας στο περιθώριο της σύσκεψης με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και πως η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει.  «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχει πλέον μπαλάκι ευθυνών. Η δική μας ευθύνη είναι να παρακολουθούμε αν γίνονται αυτά που πρέπει για να μην καταρρεύσει το σχέδιο μας» αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο εξής αλλάζουν όλα και πως σε συνεργασία με την Τ.Α  θα δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που κράτησαν πίσω την Ελλάδα. Είτε αυτά αφορούν, όπως είπε, ζητήματα αδειοδοτήσεων και έργων πρόληψης, είτε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΠΕΔ-ΚΜ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top