Κυριακή 20 Σεπ 2020 19:15      

O Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης στην Α΄ Εθνική

Πρωταθλητής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2019 (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης (ΣΟΚ) κερδίζοντας επάξια την άνοδό του στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.

Οι αγώνες έγιναν στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα από 02 – 05 Μαΐου 2019 και σε αυτούς έλαβαν μέρος συνολικά 12 ομάδες από όλη την Κεντροδυτική Μακεδονία.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ την τελευταία 6η αγωνιστική σε ματς «ζωής ή θανάτου» κέρδισε την περσινή πρωταθλήτρια Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης με τις άλλες ομάδες ανά αγωνιστική έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΣΟ ΠΚΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 9 - 1

2η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ = 10 - 0

3η αγωνιστική:

ΣΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ» - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 2,5 – 7,5

4η αγωνιστική:

ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ = 6,5 – 3,5

5η αγωνιστική:

ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 4,5 – 5,5

6η αγωνιστική (τελευταία):

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 4,5 – 5,5

Στον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι εξής αθλητές: Βαρδάκας Στέφανος, Λώλος Ιωάννης, Ψωμιάδης Χαράλαμπος, Γραμματόπουλος Αριστείδης, Φλουρή Βασιλεία, Βαρδάκα Στυλιανή, Βαρδάκα Σοφία, Βαρδάκας Γρηγόριος, Παπαγιάννης Αστέριος, Γεωργιάδης Αθανάσιος.

Η επιτυχία του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης επιτεύχθηκε χάρις στην σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονέων των μικρών σκακιστών. 

Η άνοδος της ομάδας στην Α΄ Εθνική και η συνολική εικόνα της ομάδας στους αγώνες στην Πτολεμαΐδα επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του αθλήματος τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη.

Σκάκι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top