Πέμπτη 3 Δεκ 2020 22:26      

Ο Θανάσης Λιακόπουλος για το ΣΔΙΤ του Μουσικού Σχολείου

Το πρώτο χαρμόσυνο νέο για το Μουσικό Σχολείο. Τα ΣΔΙΤ και η εμπειρία του 2009. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση

Με χαρά πληροφορηθήκαμε χθες ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατασκευή του Νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης μέσω ΣΔΙΤ, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 4892/01.11.2018. Με βάση αυτό, το έργο ανατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επιτρέψτε μας ως συνδυασμό να θεωρούμε ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στο θέμα αυτό, μιας και από την πρώτη στιγμή διατρανώνουμε την απόφαση μας να προτάξουμε την κατασκευή του έργου αυτού. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για το θέμα, αφήνοντας στην άκρη την πολιτική. Μπορεί για κάποιους το θέμα να μην ήταν πρωτεύον, όμως για εμάς ήταν και παραμένει η πρωταρχική μας προτεραιότητα.

Η εμπειρία του 2009
Θα θέλαμε όμως να υπενθυμίζουμε σε όλους τους δημότες ότι η Πιερία άκουσε και πάλι το θέμα των ΣΔΙΤ στο παρελθόν. Το 2009 ο τότε βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος να είχε πετύχει ένα πολύ μεγάλο έργο για τη Βόρεια Πιερία, την κατασκευή Κέντρου Αποκατάστασης στο Αιγίνιο. Η επένδυση θα έφτανε τα 200 εκ Ευρώ και θα δημιουργούνταν 2.000 θέσεις εργασίας. Μετά τις εκλογές του 2009 η νέα κυβέρνηση που ακολούθησε απλά σταμάτησε το έργο και μέχρι σήμερα έμειναν οι μακέτες και οι καλές προθέσεις.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση
Για αυτό και τα χθεσινά νέα δεν αλλάζουν κάτι στον προγραμματισμό μας. Το νέο Μουσικό Σχολείο παραμένει η μεγάλη μας προτεραιότητα!

Αν το έργο προχωρήσει:
- Θα επιβλέψουμε από κοντά κάθε βήμα, ειδικά τα νομικά ζητήματα
- Θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε ότι το νέο Μουσικό Σχολείο θα παραμείνει δημόσιο και χωρίς κόστος για τους γονείς των μαθητών
- Θα βοηθήσουμε με εθελοντές και ό,τι άλλο χρειαστεί για την επίλυση κάθε άλλου ζητήματος που θα περνά από το χέρι μας
Αν το έργο σταματήσει:
- Θα προχωρήσουμε ταχύτατα στην υλοποίηση του έργου από πόρους του Δήμου, όπως έχουμε ανακοινώσει.
Το χθεσινό καλό νέο για το νέο Μουσικό Σχολείο είναι απλά ένα ακόμη θετικό βήμα. Θα είμαστε εδώ σε κάθε βήμα, μέχρι να παραδοθεί όπως πρέπει στην πόλη και τους δημότες της.

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
thanasis.liakopoulos@yahoo.com

Θανάσης Λιακόπουλος Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top